Austria INTERZICE purtatul măștilor sanitare în aer liber: Numai măștile FFP2 sunt acceptate pe stradă

În prima sa zi de muncă ca actual cancelar al Austriei, Karl Nehammer a anunțat cele mai recente rezoluții ale guvernului în cadrul unei conferințe de presă. În consecință, austriecii trebuie să se obișnuiască de acum înainte să poarte o mască FFP2 în aer liber dacă nu este posibil să se păstreze o distanță de doi metri. Acest lucru se aplică acum și zonelor pietonale sau cozilor din piețe. Începând de săptămâna viitoare, masca FFP2, deja obligatorie în Austria din ianuarie 2021 în transportul public şi în spaţiile publice închise, va deveni obligatorie şi pe stradă, scrie thelocal.at.

Şeful guvernului austriac nu a exclus însă un nou lockdown dacă situaţia din spitale se va degrada, după ce precedentul lockdown din Austria s-a încheiat pe 12 decembrie pentru persoanele vaccinate. Persoanele nevaccinate rămân în continuare vizate de interdicţia de a-şi părăsi domiciliile. Mai bine ajustată pe chip şi cu o arie mai mare de acoperire, masca FFP2 deţine o capacitate mai bună de filtrare, datorită formei şi materialului său, în comparaţie cu măştile sanitare uzuale.

Controalele ce vizează deţinerea certificatului verde vor fi intensificate: comercianţii austrieci vor trebui, de asemenea, să opereze verificări pentru a se asigura că doar persoanele care deţin o dovadă a vaccinării împotriva COVID-19 sau a trecerii lor prin boală vor fi primite în majoritatea magazinelor, precizează DPA. Totodată, reglementările privind izolarea bolnavilor şi a rudelor lor au fost relaxate, pentru a evita paralizarea economică a ţării. Astfel, perioada de carantină a fost redusă la cinci zile după ce o persoană obţine un rezultat pozitiv la un test anti-COVID-19, relatează AFP.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *