Austria instituie LOCKDOWN pentru nevaccinații anti-covid – Vizate, TOATE persoanele cu vârsta de peste 12 ani

Austria a autorizat, duminică, primul lockdown la nivel național pentru persoanele nevaccinate cu vârsta de peste 12 ani. Este prima țară din lume care impune o astfel de măsură. Carantina pentru nevaccinați intră în vigoare la miezul nopții. Carantina pentru persoanele nevaccinate cu vârsta peste 12 ani a fost impusă de guvern după un record de infectări cu COVID-19, transmite Deutsche Welle.

Trebuie să creștem rata de vaccinare. Este rușinos de scăzută”, a declarat cancelarul Austriei, duminică, într-o conferință de presă.

Măsura va însemna că oamenii vor avea voie să iasă din casă doar pentru activități esențiale, cum ar fi mersul la medic sau cumpărarea de alimente. Cancelarul Alexander Schallenberg a argumentat recent că două treimi dintre austrieci nu ar trebui să sufere pentru că alţii au ezitat să se vaccineze. De asemenea, începând de luni, copiii din Viena vor putea primi începând de luni o doză de vaccin Pfizer/BioNTech, potrivit Euronews. O campanie pilot de vaccinare va fi deschisă între orele 7:00 și 10:00 și între orele 15:00 și 19:45, a anunțat municipalitatea într-un comunicat de presă. Există opţiunea prelungirii acestei măsuri, ceea ce va presupune un nou vot în parlament.

Potrivit noilor măsuri, persoanele nevaccinate vor putea ieşi din casă doar pentru anumite activităţi considerate vitale – precum cumpărăturile de produse esenţiale, mersul la serviciu, la şcoală sau la medic. Nevaccinaţii îşi mai pot părăsi locuinţele pentru o scurtă plimbare sau pentru a se vaccina. Autorităţile vor face controale aleatorii pentru a verifica respectarea măsurilor. Cei prinşi că nu respectă regulile riscă amenzi de până la 500 de euro pentru persoanele fizice şi de până la 3.600 de euro pentru companii, precizează EFE. Există deja restricţii majore pentru această categorie de populaţie – de exemplu, persoanele nevaccinate trebuie să prezinte un test negativ la coronavirus pentru a putea merge la muncă.

Vaccinul Pfizer/BioNTech nu a fost încă aprobat de Agenția Europeană pentru Medicamente pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Vaccinul a fost autorizat în SUA pentru această grupă de vârstă.

Sâmbătă, Austria a înregistrat 13.152 de noi cazuri de coronavirus, față de 11.798 cu o zi înainte. Cu 65% din populația totală vaccinată, Austria are una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din Europa de Vest.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *