Austria a început testarea în masă pentru COVID-19

Provinciile austriece au lansat un program voluntar de testare în masă pentru noul coronavirus, cu scopul de a depista cazurile de COVID-19 înainte de perioada sărbătorilor. Astfel, au fost comandate 10 milioane de teste pentru o populație de 8,8 milioane de locuitori, în speranța că inițiativa va ajuta țara să iasă cu bine luni din a doua rundă de restricții de lockdown, transmite Euronews.

Stadthalle, o zonă de concerte și evenimente din Viena, este una dintre cele trei locații din capitala austriacă unde are loc programul de testare, unul inspirat de țara-vecină Slovacia.

Un număr de 2.000 de recruți ai armatei au fost mobilizați numai pentru Viena. Totuși, în primă fază programul voluntar s-a bucurat de o participare scăzută din cauza problemelor tehnice legate de înregistrare, cu oameni spunând că au fost nevoiți să aștepte ore întregi pentru a parcurge procedura necesară.

Rudolf Anschober, ministrul austriac al Sănătății, a declarat că „scopul este de a detecta persoanele care sunt infectate fără să știe, care nu au simptome”. Totodată, proiectul își propune să prevină o creștere a numărului de îmbolnăviri pe perioada sărbătorilor de iarnă. Testarea a fost suspendată în anumite părți ale Alpilor Austrieci, în contextul ninsorilor abundente din regiune. Cu câteva săptămâni înainte de Austria, Slovacia a desfășurat și ea un program de testare în masă, însă ulterior a amânat al treilea val de testări.

Conform expertului Niki Popper, este neclar încă dacă un lockdown sau o testare de masă au redus numărul de cazuri din Slovacia. Oficialii austrieci plănuiesc, de asemenea, să testeze populația și la începutul lui ianuarie 2021.

De la debutul pandemiei și până în prezent, autoritățile austriece au depistat peste 305.000 de cazuri de COVID-19 la nivel, cu aproape 3.900 de decese legate de această boală infecțioasă și mai bine de 256.000 de persoane vindecate, potrivit datelor centralizate luni de Worldometer. La nivel global, numărul îmbolnăvirilor confirmate a trecut de 67,5 milioane, cu 1,54 milioane decese și circa 46,7 milioane de persoane vindecate.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *