Aurescu (MAE): „Mai multe secții de votare și hartă interactivă pentru românii din diaspora, la parlamentare”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a vorbit miercuri, în ședința de Guvern, despre pregătirea votului în diaspora, cu ocazia alegerilor parlamentare de pe 6 decembrie.

MAE a transmis către AEP propuneri pentru organizarea a 748 de secții de votare în străinătate. AEP a aprobat lista. Alegerile au loc în două zile. Propunerea de organizare a celor 748 de secții este rezultatul consultării de către misiunile diplomatice și consulare a reprezentanților comunităților de cetățeni români. Față de alagerile parlamentare din 2016, când au fost 417 secții, anul acesta am propus organizarea a 331 de secții în plus, mai ales în condiții de pandemie”, spune Bogdan Aurescu.

Ministrul a mai precizat că în Spania vor fi organizate 140 de secții, în Italia 137, 73, Germania 61, iar în Franța 48 de secții de votare.

Nu vor fi organizate secții Malta, Nigeria, Venezuela și Coreea de Nord. Este posibil ca în anumite situații secțiile de votare să nu se înființeze din cauza condițiilor pandemice, așa cum e posibil să existe restricții în privința circulației și a întrunirile publice”, adaugă ministrul de Externe.

El a fost întrerupt de Ludovic Orban: „Va trebui să ne asigurăm că acolo unde există restricții exercitarea dreptului de vot va constitui de către români în astfel de zone ca constitui o excepție de la restricții”.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.