Aurescu (MAE), întâlnire cu vicepreşedintele Comisiei Europene, pe tema Brexit

Ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut o întrevedere cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Maros Sefcovic, căruia i-a mulţumit pentru eforturile intense depuse în vederea asigurării implementării corespunzătoare a Acordului de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană. Conform unui comunicat al MAE discuţiile au vizat în special aspectele de interes privind Brexit, precum şi procesul de reflecţie privind viitorul UE, în contextul în care vicepreşedintele Comisiei Europene coordonează reţeaua de reflecţie strategică constituită la nivelul Uniunii.

Ministrul Aurescu a exprimat încrederea în menţinerea unei implicări active a vicepreşedintelui Maros Sefcovic pentru soluţionarea abordării diferenţiate aplicate de Regatul Unit în raport cu taxele de viză de muncă pentru cetăţenii români şi ai altor patru state membre UE, fiind necesară identificarea cât mai curând a unei soluţii în cadru european. A evidenţiat, totodată, interesul constant al autorităţilor române cu privire la buna implementare de către Regatul Unit a dispoziţiilor privind drepturile cetăţenilor din Acordul de retragere, având în vedere comunitatea românească numeroasă din acest stat. În acest context, a adresat solicitarea de a fi ridicat, în contextul discuţiilor UE-Regatul Unit, şi subiectul detenţiilor temporare ale unor cetăţeni români care nu îndeplineau condiţiile de intrare pe teritoriul Regatului Unit”, se arată în comunicat.

În raport cu dezbaterea în curs privind viitorul Uniunii, cei doi au salutat lansarea formală a Conferinţei privind viitorul Europei, la 9 mai, şi au arătat importanţa dialogului şi angajării directe cu cetăţenii în definirea direcţiilor de dezvoltare a Uniunii.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.