AUR: „Votăm pentru înlăturarea guvernului ilegitim”. Simion: „Cîțu e PA!”

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) va vota prima moțiune de cenzură care intră în dezbaterea Parlamentului împotriva guvernului ilegitim PNL-UDMR.

„Guvernul Cîțu trebuie să plece cât mai curând de la conducerea țării. Este lipsit de legitimitate și acționează în total dispreț față de prevederile Constituției. A încercat introducerea ilegală a certificatului COVID și promovează măsuri discriminatorii pe motiv sanitar. Sâmbătă pe 2 octombrie, voi merge la protestul care se organizează la Piața Universității pentru a mă opune introducerii certificatului COVID”, a subliniat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

„AUR va vota pentru debarcarea guvernului Cîțu, indiferent care moțiune de cenzură va intra prima în dezbaterea Parlamentului. Facem asta, dincolo de orice orgoliu, pentru că românii nu mai suportă această guvernare care a instituit dictatura sanitară. PSD a făcut un joc de imagine penibil pe seama întregii societăți românești. A ținut în viață în mod artificial acest guvern și a împiedicat în mod neconstituțional moțiunea inițiată de AUR. Nu vom uita blatul făcut de PSD și Klaus Iohannis”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

Alianța pentru Unirea Românilor semnalează faptul că moțiunea a fost amânată trei săptămâni, ceea ce reprezintă o sfidare a Constituției, lucru confirmat astăzi de Curtea Constituțională.

Moțiunea de cenzură USR + AUR ajunge la vot doar după motivarea CCR. Propunerea USR PLUS ca moțiunea de cenzură să fie dezbătută și votată de îndată a picat, marți, la votul din conducerile reunite ale Camerei Deputaților și Senatului.

Au fost 9 voturi pentru: Ludovic Orban, USR-iștii și Ovidiu Gant (minorități). S-au abținut 16 membri de la PSD, PNL, UDMR. Propunerea nu a întrunit astfel numărul de voturi necesar. În urma deciziei, se va aștepta motivarea CCR pentru a se trece la votul pe moțiunea USR AUR.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!