AUR și USR au depus MOȚIUNEA DE CENZURĂ! Miniștrii USR DEMISIONEAZĂ. Simion: „Din seara asta, guvernul Cîțu NU mai există! Românii ne-au spus: SCĂPAȚI-NE de ăștia că NU MAI SUPORTĂM!”

Copreședinții USR PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, au anunțat, vineri seara, că au depus moțiunea de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu.

A fost depusă moțiunea de cenzură. ne dorim să avem un nou premier”, a spus Dan Barna. La rândul lui, Dacian Cioloș a completat: „Am încercat în colaliție să spunem că trebuie să avem un premier care cultivă încrederea. Folosim procedura parlamentară pentru a lucra cu un alt premier. Nu avem nici o intenție să intrăm într-o altă formulă de guvernare”.

Liderul USR, Dan Barna, susține că la începutul săptămânii viitoare miniștrii USR vor demisiona din Guvern, asta pentru că s-a pornit pe drumul moțiunii de cenzură.

barna ciolos

Nu s-a discutat despre asta, dar evident că la începutul săptămânii viitoare ne vom depune și demisiile, odată ce a început procedura cu moțiunea de cenzură. Florin Cîțu nu mai are sprijinul politic al USR-PLUS”, a spus Dan Barna.

Nu mai putem să lucrăm cu premierul Florin Cîțu pentru că nu mai inspiră încredere, de două trei ori am vorbit niște lucruri și apoi le-a încălcat. Noi nu vrem să intrăm în jocurile politice interne din PNL, este problema lor. Din păcate, acolo contează mai mult bătălia internă și au luat decizia de a-l susține pe Florin Cîțu.”, a spus Dacian Cioloș.

Liderii coaliției din partea USR PLUS au anunțat că au depus moțiunea de cenzură împotriva guvernului condus de Florin Cîțu, din care, de altfel, fac și ei parte. Moțiunea de cenzură are 122 de semnături și aparține USR PLUS și AUR.

Am spus că vrem să continuăm politic, guvenamental în acaestă formulă în care suntem și ca să ne putem atinge obiectivul am depus această moțiune într-o procedură parlamentară, nu facem negoiceri pe sub masă”, a declarat Dacian Cioloș.

Cele 80 de semnături sunt acolo, Parlamentul va decide și până la urmă despre asta e vorba. În momentul în care guvernul nu mai are susținere se prezintă în fața Parlamentului, dacă are voturile necesare și moțiunea nu trece acest Cabinet merge mai departe, dacă nu ne reașezăm la masă, sperăm ca cei de la PNL să aibă competența și maturitatea umană să conducă o astfel de coaliție și mergem mai departe”, a declarat și Dan Barna.

În măsura în care moțiunea de cenzură nu trece, USR PLUS își asumă că va rămâne în opoziție.

PSD, mesaj pentru USR PLUS: puteți bate câmpii oricât, vom vota orice moțiune de cenzură

Reprezentanții PSD au transmis mai multe mesaje publice despre criza din interiorul alianței de guvernare: „USR PLUS este tot mai penibil, nu s-au înțeles pe bani și funcții, bateți câmpii”, sunt mesajele social democraților care au anunțat că vor susține orice moțiune de cenzură.

Liderii PSD susțin că vor vota orice moțiune de cenzură care vizează Guvernul Cîțu.

USR PLUS este tot mai penibil jucând în piesa «Adio, dar rămân cu tine»! Ar demite guvernul Cîțu, dar ar rămâne ei în Palatul Victoria. Domnilor de la USR PLUS, PSD vă transmite clar: votăm orice moțiune care are ca scop căderea guvernului Cîțu. Însă, mare atenție, și voi faceți parte din acest Guvern! Deci, voi votați?”, a scris deputatul PSD Marius Constantin Budăi.

Un mesaj asemănător a transmis și prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu.

Dan Barna, tot PSD e de vină? Pentru că voi nu v-ați înțeles pe bani și funcții? Sau asta e strategia voastră, să supărați atât de tare PSD astel încât să nu voteze? Vă dau o veste proastă! Puteți bate câmpii oricât, individual sau organizat, însă PSD va vota orice moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu! Ceea ce nu este valabil și pentru voi, nu?“, a spus Sorin Grindeanu.

AUR: Noi am trecut la treabă, textul era gata pe 1 septembrie

Liderii AUR, George Simion și Claudiu Târziu, au declarat, după depunerea moțiunii de cenzură împreună cu USR PLUS, că speră ca și PSD să voteze pentru căderea Guvernului Florin Cîțu.

Singurul obiectiv comun pe care îl avem cu USR și PSD este demiterea premierului Florin Cîțu. Nu avea nici o forță politică curajul de a face acest pas. Ne am asumat din prima zi a sesiunii parlamentare și azi după 3 zile, avem cele 122 de semnături“, a spus George Simion:

„Klaus Iohannis îl ține în brațe pe Florin Cîțu și a dorit să-și numească propriii procurori la DIICOT și DNA. Asta e acuzația. N-a spus-o nici măcar Stelian Ion. A trebuit să facem un pas în față. Pentru ca România să trăiască, e nevoie ca guvernul Cîțu să plece. Acest guvern se dezintegrează. Nu e victorie a AUR, e o victorie a românilor care ne-au spus: scăpați-ne de ăștia, că nu mai suportăm! Din seara asta, guvernul Cîțu nu mai există! Votul din Parlament va fi o simplă formalitate”, a spus liderul AUR.

Noi am trecut la treabă, textul era gata pe 1. Un text de 18 pagini inițial. Cu cei de la USR am mai ajustat textul. ne bucurăm să vedem că cei de la USR susțin acest text și tragem nădejde că și cei de la PSD, vor vota pentru căderea Guvernului”, a completat și Claudiu Târziu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *