AUR participă la consultările cu Iohannis cu o delegaţie condusă de George Simion

Delegaţia AUR care va participa la consultările de la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis va fi condusă de deputatul George Simion, copreşedinte al partidului. Din delegaţie vor mai face parte Claudiu Târziu, copreşedinte AUR, Marius Lulea, Dan Tănasă şi Dumitrina Mitrea.

Preşedintele Klaus Iohannis are, luni, la Palatul Cotroceni, consultări cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice din Parlament în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru. Conform programului anunţat, consultările cu delegaţia AUR vor avea loc de la ora 16,00.

George Simion a declarat, luni, că Alianța pentru Unirea Românilor are o propunere de „un premier independent, care să respecte interesele națiunii române și care să facă tranziția către alegeri anticipate”.

AUR propune un premier independent, care să respecte interesele națiunii române și care să facă tranziția către alegeri anticipate. Ne dorim să ajungem acolo, dacă va exista consens politic nu avem nicio reținere pentru o nouă majoritate în parlament. Am purtat discuții și cu celelalte formațiuni politice, nu există o majoritate în Parlament. Dar AUR dorește să își ofere sprijinul pentru stabilitate și pentru soluții concrete. Noi ne dorim un premier independent precum Călin Georgescu, așteptăm și celelalte formațiuni să vină cu nume pe care să le agreăm. O soluție și un profil de premier independent, dincolo de orice dubii”, a declarat George Simion, înainte ca Alianța pentru Unirea Românilor să intre la consultările pentru formarea unui nou guvern.

„Îi semnalăm președintelui Iohannis că această temporizare și această întârziere nu se mai poate prelungi, cu siguranță Klaus Iohannis nu mai poate menține acestă criză politică săptămâni bune. Astăzi, președintele Iohannis trebuie să facă o nominalizare pe care trebuie să o aducă în fața Parlamentului în urma discuțiilor pe care le purtăm. Dacă va merge cu propunerea care există în momentul acesta și pe care o auzi pe aici pe holuri, să pună un om de paie care să facă figurație și să fie respins de Parlament, după care să vină cu propunerea de Florin Cîțu premier, adică noi respingem ori pe domnul Ciucă, ori pe domnul Bode, după care va veni premier Florin Cîțu. Nu este acceptabil! În acel moment AUR va iniția procedurile de suspendare a președintelui. Și așa am pierdut o săptămână degeaba! De marți, de când l-am trimis acasă de Florin Cîțu, până luni, ce am așteptat? Să joace președintele golf? Să se ducă la Sibiu să se întoarcă? Nu înțelegem motivul pentru care a pierdut țara o săptămână! Orice tergiversare va fi interpretată de noi și sunt convins că nu doar de noi ca o încercare de a-l menține pe Florin Cîțu la Palatul Victoria”, a mai spus Simion.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •