AUR jubilează după protestul de la Parlament: „1-0 pentru ROMÂNI! Certificatul covid, BLOCAT!” Simion, întâlnire DE URGENȚĂ cu Ciolacu și Cîțu

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) mulțumește participanților la protestul de astăzi din fața Parlamentului și își exprimă speranța că politicienii au înțeles semnalul puternic transmis de societatea civilă în legătură cu introducerea certificatului verde la locul de muncă.

Protestul a fost un succes, pentru că, cel puțin pentru moment, am reușit să blocăm adoptarea proiectului de lege în Parlament. Românii nu vor, în majoritatea lor, introducerea certificatului verde la locul de muncă, iar astăzi s-a văzut clar acest lucru. Mai mult, parlamentarii de la PSD, PNL, USR și UDMR nu au avut curajul să iasă în fața oamenilor și să le vorbească, ceea ce arată o ruptură evidentă între clasa politică și poporul român. Cei care ocupă astăzi fotoliile Parlamentului nu mai reprezintă pe nimeni”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

Este o victorie a Alianței pentru Unirea Românilor, o victorie a românilor. Felicit manifestanții și forțele de ordine pentru un nou protest lipsit de incidente și țin să precizez că niciun protest AUR din trecut nu s-a soldat cu violențe. Întotdeauna, când au fost observați agitatori, oamenii noștri s-au delimitat ferm de ei. Este ceea ce am făcut și astăzi”, a subliniat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

Totodată, Alianța pentru Unirea Românilor face un apel către români, să rămână vigilenți zilele acestea, în contextul în care coaliția PSD-PNL-UDMR a anunțat că ia în considerare adoptarea certificatului Covid prin asumarea răspunderii de către Guvern. Copreședintele AUR, George Simion, cel care a chemat oamenii la protest în fața Palatului Parlamentului, a avut, în urmă cu scurt timp, o întâlnire cu președintele PNL, Florin Cîțu, și cel al PSD, Marcel Ciolacu. Surse parlamentare susțin că liderul AUR a reusit să ajungă în secretariat, dar nu a intrat nici un moment la discuții cu liderii PSD și PNL. Potrivit unor surse, liderul de la Senat și fostul premier l-a făcut pe George Simion vinovat de incidentele din curtea Palatului Parlamentului.

Florin Cîțu a zis că sunt anarhist și eu am zis că el e autist. Nu și asumă nimeni răspunderea că o cadă Guvernul. O să fie revolte sociale, azi le-am împiedicat. Este un succes al protestului de astăzi. Avem un buletin, nu ne trebuie alte acte ca să lucrăm sau nu. Vrem să se respecte Constituția, nu ce se dictează de la Bruxelles. Lor le e frică pentru că nu au control asupra propriilor parlamentari”, a spus George Simion.

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai a comentat, pe pagina sa de Facebook, incidentele de la Palatul Parlamentului. Social-democratul spune că este regretabil și inadmisibil faptul că s-a ajuns ca Ambasadorul Japoniei să fie scos cu dificultate din incinta Parlamentului și anunță că va cere colegilor din Senat înființarea unei comisii de anchetă pentru George Simion.

„Este absolut regretabil ce s-a întâmplat azi în Curtea Palatului Parlamentului, nu a fost un protest pașnic ci un act de vandalism. Două autoturisme de corp diplomatic au fost vandalizate, una fiind deținută de către însărcinatul cu afaceri a ambasadei SUA la București. Astăzi la comisia de politică externa am celebrat 100 de ani de parteneriat cu Japonia. În acest context este regretabil și inadmisibil faptul că s-a ajuns ca Ambasadorul Japoniei să fie scos cu dificultate din incinta Parlamentului. Solicit în mod imperios ca pentru daunele produse și pentru prejudiciul de imagine adus statului român, să răspundă cei responsabili de aceste acte de violență. Voi cere colegilor din Senat să înființăm o comisie de anchetă pentru domnul George Simion, cel care a încurajat acțiunile de distrugere și vandalism ale protestatarilor AUR! Am încredere deplină în instituțiile statului că cei responsabili vor răspunde și plăti pentru faptele lor!”, a spus senatorul.

Reacția social-democratului vine după ce protestul de marţi de la Parlament s-a soldat cu pătrunderea manifestanţilor în curtea Senatului şi vandalizarea mai multor autoturisme, inclusiv ale unor ambasade.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.