AUR îl lasă pe Ciolacu în „pantaloni scurți”, în privința moțiunii de cenzură. Simion: „… nu avem suficienți parlamentari”

Premierul Florin Cîţu a afirmat, joi seară, că „aici s-a ajuns” ca PSD să ceară ajutorul AUR pentru depunerea unei moţiuni de cenzură. „AUR şi PSD fac coaliţie, în sfârşit, în Parlamentul României”, afirmă Cîţu, precizând că, deşi susţin că nu au nimic în comun cu AUR, social-democraţii au foarte multe lucruri în comun cu „fracţiunea AUR”.

PSD am văzut că lucrează cu AUR, era momentul să-şi arate care sunt partenerii. AUR şi PSD fac coaliţie, în sfârşit, în Parlamentul României, deci PSD arată că este lângă AUR în Parlamentul României, lângă fracţiunea AUR, deşi până acum au spus că n-au nimic în comun. Se pare că au multe în comun şi l-am auzit chiar pe preşedintele PSD cerând ajutorul AUR. Vă daţi seama, cere PSD ajutorul AUR pentru o moţiune de cenzură. Aici s-a ajuns”, a declarat Florin Cîţu, joi seară, la B 1 TV, întrebat dacă are vreo emoţu cu privire la moţiunea de cenzură anunţată de PSD.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, anunţă că formaţiunea va depune moţiune de cenzură în 14 iunie, pe motivul „eşecului” PNRR.

Ceea ce Florin Cîțu nu știe este că AUR va vota pentru la moțiunea de cenzură, dar ulterior – în cazul în care moțiunea va trece – nu va face alianță cu PSD și va rămâne în opoziție, ceea ce înseamnă că social-democrații nu vor putea forma un eventual guvern.

Liderul formațiunii de opoziție AUR, George Simion, a declarat joi seară, că nu sunt suficiente voturi pentru demiterea Guvernului.

Moțiunea de cenzură nu e suficientă, nu avem suficienți parlamentari”, a declarat, sec, George Simion.

PSD va depune o moţiune de cenzură pe 14 iunie. Pentru ca moțiunea de cenzură să fie adoptată, este nevoie de 234 de voturi. Partidele din opoziție pleacă cu un „handicap” de 30 de voturi în primul demers din actuala legislatură pentru demiterea Guvernului.

PE ACELAȘI SUBIECT.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.