AUR continuă ASEDIUL pe Chițac! Senator Aelenei, în Parlament: „NIMENI nu aude strigătul răstignit al medicilor de la Boli Infecțioase! Ce părere aveți colegi liberali de comportamentul celui care vă reprezintă la Constanța?”

E clar pentru toată lumea, mai puțin pentru procuratură: primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, are o satisfacție morbidă să asiste la cum mor constănțenii prin spitalele județului, pentru că nu are nici cea mai mică intenție să repare Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța și, concomitent, lasă pe drumuri aproximativ 300 de cadre medicale. Mai mult, s-a ajuns și la amenințări, fiind transmis unor medici – chiar cei care i-au salvat viața – să ai grijă, pentru că aveți copii mici acasă. În acest context, parlamentarii constănțeni ai AUR au început asediul. Deputatul Dumitru Viorel Focșa a făcut un nou apel politic pentru debarcarea amiralului, iar senatorul Evdochia Aelenei a avut, la rândul ei, o declarație politică în Parlament. Cu acest prilej, Evdochia Aelenei i-a întrebat și pe senatorii liberali cum se simt reprezentați de acest coleg al lor:

Domnule președinte,

Dragi colegi,

În aceste zile în care toată lumea țipă și nimeni nu ascultă, insist să vă deranjez din luptele politice cu un caz, literalmente, umanitar. Vă amintesc faptul că, doar acum câteva zile, la 1 octombrie, într-unul dintre cele mai mare orașe ale țării – și undeva evadăm aproape toți vara – a avut loc încă o tragedie sanitară. Un incendiu la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța – al 12-lea spital în mai puțin de doi ani – a produs o nouă dramă. Bilanțul până azi: 12 morți!

În aceeași zi, Comitetul Local pentru Situații de Urgență l-a desemnat să se ocupe de reparația spitalului. În mod cinic și, sadic aș putea spune, primarul liberal Vergil Chițac nu a demarat nici până astăzi nici o procedură! Nu a demarat un raport de evaluare, nu a mai fost la fața locului și nici măcar o echipă a domniei sale. Tratează spitalul ca și cum acesta nu există!

Mai mult, întregul personal al spitalului – aproximativ 300 de persoane – sunt complet ignorate! Aceste cadre medicale, care și-au dat sufletul în aproape doi ani de pandemie, sunt ignorați de cei care ne spun că se luptă cu pandemia! Strigătul răstignit al medicilor, asistentelor, brancardierilor, șoferilor, nu este ascultat de nimeni! Acești oameni care salvează vieți sunt lăsați astăzi pe drumuri, fără nici un viitor!

Și doresc să vă mai subliniez un lucru, pe care nu îl credeam posibil, oricât de jos ar fi ajuns acest sistem, această țară: tocmai femeii care l-a tratat pe primarul de astăzi al Constanței – și care la momentul respectiv a băgat tot Guvernul României în izolare – i s-a spus să aibă grijă, pentru că are un copil acasă! Așa am ajuns? Un STAT CRIMINAL, STALINIST? Ce părere aveți colegi liberali de comportamentul celui care vă reprezintă la Constanța?

Ca să înțelegeți ce înseamnă situația de la Constanța: 140 de paturi de ATI în MINUS, care ar fi fost atât de necesare în criza pandemică pe care o traversăm! Se moare în România, dar mai mult se moare la Constanța, oraș care nu mai face față numărului de infectați și de decedați, pentru că un primar liberal a ales să abandoneze total singurul spital abilitat să gestioneze cazurile de covid!

În calitate de senator de Constanța, voi acționa: Spitalul de Boli Infecțioase de la Constanța trebuie reparat și redeschis! Și cadrele medicale, revenite în câmpul bătăliei! Trebuie să salvăm vieți!

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „AUR continuă ASEDIUL pe Chițac! Senator Aelenei, în Parlament: „NIMENI nu aude strigătul răstignit al medicilor de la Boli Infecțioase! Ce părere aveți colegi liberali de comportamentul celui care vă reprezintă la Constanța?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *