AUR Constanța începe referendumul de DEMITERE a primarului Chițac! Focșa: „Cine propune un astfel de regulament, consumă SUBSTANȚE!”

Este scandal mare în aceste zile la Constanța, din cauza regulamentului parcărilor întocmit de city managerul Felicia Ovanesian și propus de primarul Vergil Chițac spre adoptare. De data aceasta, nu opoziția face scandal, ci tocmai… liberalii, care au anunțat că nu vor vota acest regulament în ședința Consiliului Local stabilită pentru astăzi de la 14:30.

Vineri, de la 14:00, susţinătorii AUR Constanţa s-au adunat în faţa Primăriei pentru a protesta împotriva primarului Chițac. Alături de aceștia a fost și deputatul AUR Dumitru Viorel Focșa, care a anunțat că partidul începe referendumul pentru demiterea primarului.

protest 1 scaled

„L-am sunat aseară pe primar, am discutat cu el despre acel regulament și i-am solicitat să retragă proiectul. A aruncat Constanța în haos! Să fim serioși, cine propune un astfel de regulament consumă niște substanțe… Deschidem referendum de demitere a primarului”, a spus deputatul Focșa.

La protestul de vineri s-a alăturat și fostul candidat pentru funcția de primar, Nicoleta Ploscaru.

Referendumul pentru încetarea mandatului primarului se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de către locuitorii comunei, orașului sau municipiului, în cazul în care acesta a nesocotit interesele generale ale colectivității locale sau a nu a exercitat atribuțiile ce îi revin. Cererea trebuie să cuprindă motivele ce au stat la baza propunerii de demitere, numele și prenumele, data și locul nașterii, seria și numărul buletinului sau ale cărții de identitate și semnătura olografă ale cetățenilor care au solicitat organizarea referendumului. Organizarea referendumului trebuie să fie solicitată, în scris, de cel puțin 25% dintre locuitorii cu drept de vot. Acest procent trebuie să fie realizat în fiecare dintre localitățile componente ale comunei, orașului sau municipiului.

În cazul municipiului Constanța, pentru a fi demarat referendumul, este vorba despre 25% din numărul total de alegători, respectiv aproximativ 65.000 de persoane.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *