AUR Constanța: „Îi așteptăm și pe cei de la USR ca să îl DEMITEM pe primarul Chițac”

Deputatul constănțean al AUR, Dumitru Viorel Focșa și senatorul aceleiași formațiuni, Sorin Cristian Mateescu, au participat marți la o emisiune, la Ziua Live, cu Lavinia Siclitaru. Printre subiectele discutate, cei doi parlamentari au vorbit despre referendumul de demitere a primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac.

Potrivit lui Focșa, Constanța Altfel a fost doar o pârghie prin care actuala administrație a ajuns la butoane și care, în realitate, nu a avut nici un program, nici un plan, nici un proiect, dovadă fiind haosul în care se află acum municipiul. Deputatul Focșa și-a exprimat convingerea că răul cel mai mic, actualul ministru al Justiției, Stelian Ion, ar fi fost un primar mai bun decât Vergil Chițac. În acest context, cei de la AUR îi invită pe USR-iști să li se alăture în demersul de demitere a primarului Constanței, aceștia având deja o mică… experiență în acest sens:

„Scufundăm barca amiralului! De fapt, se scufundă singur, noi doar îl ajutăm… Pe un traseu București – Constanța, la sfârșitul lui februarie, am vorbit cu primarul Chițac. Am discutat pe tema primului regulament al parcărilor. Chiar în acea zi avea loc o întrunire și am organizat un mic protest la ședința Consiliului Local. Noi ne mobilizasem o mână de oameni ca să transmitem un semnal că avem de gând să declanșăm referendumul fie chiar ca exercițiu pentru cetățeanul care a îngăduit să ajungă la crâșma orașului un primar cu doar 10%… Noi, dacă am intrat în Parlament, putem să polarizăm societatea. Schimbarea pe țară se face cu schimbarea în fiecare localitate. (…) Ca primar, ca city-manager, trebuie să te gândești dacă e justificabilă o asemenea abordare sau riscăm să ajungem fără servicii în municipalitate. (…) Dacă ești bun manager te gândești: vara sanie și iarna car, dar dumnealor s-au trezit că au câștigat alegerile și că tot programul din Constanța Altfel nu e realizabil. Nu au avut de fapt un program. Cine conduce Constanța acum? Domnii Horia Constantinescu și Felicia Ovanesian. (…) Îi așteptăm pe cei care vor să ne ajute, să ne contacteze. Sunt așteptați și USR-iștii să vină… Departe de mine gândul de a-l peria pe Stelian Ion, dar pe principiul spus de român: răul cel mai mic. Așa am la momentul acesta convingerea că poate ar fi fost altfel, ca viziune (Stelian Ion – n.r.) are altceva în cap”, a mai spus Focșa.

Potrivit lui Mateescu, AUR Constanța nu se va bate cu primarul Chițac doar prin prisma semnăturilor de demitere, ci și în instanțe, unde urmează un val masiv de contestare a tuturor regulamentelor aplicate haotic în ultimele luni în oraș:

„În luna aprilie am făcut o adresă pentru a ne da spații să montăm corturi și am primit un răspuns negativ. Avem acțiune în instanță cu privire la regulamentul parcărilor. Este preluat 99% de actuala administrație. (…) Suntem oraș turistic. La Balcic, bulgarii profită de castelul Reginei Maria, palatal de aici al Reginei este în paragină. Un primar trebuie să fie un bun manager. Nu știu dacă există vreun cetățean mulțumit… (…) În situația în care vom avea corturi, numărul semnăturilor va crește semnificativ”, a spus senatorul Mateescu.

AUR Constanța a anunțat în luna februarie a acestui an că intenționează să îl demită pe primarul Chițac, iar de luna trecută ies efectiv pe străzi. Având în vedere starea de nervozitate a constănțenilor față de edil și comportamentul arogant al acestuia, la care se adaugă o multitudine de regulamente abusive, semnăturile pentru organizarea referendumul de demitere se strâng cu mare rapiditate. Obiectivul AUR este să ajungă la 30.000 de semnături până la 1 noiembrie, ca un prim semnal politic, întrucât Vergil Chițac a obținut la alegerile locale în jur de 21.000 de voturi. În prezent, organizația municipală a AUR Constanța a strâns aproape 12.000 de semnături. Dacă nici la pragul de 30.000 cei din coaliția de guvernare locală nu vor înțelege semnalul, atunci AUR va acționa până la strângerea semnăturilor necesare pentru organizarea efectivă a referendumului.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *