AUR aruncat în… HAOS, înainte de CONGRES! Târziu: „Simion NU m-a informat în legătură cu PMP, Dan Diaconescu sau Orlando Teodorovici. NU ne mai înțelegem!” Călin Georgescu s-a RETRAS

E scandal cât casa în AUR. Erau tensiuni mai vechi între Claudiu Târziu și George Simion, dar acestea au escaladat joi seară, când a fost publicată o înregistrare video din care reiese că președintele Cristian Diaconescu ar fi bătut palma cu George Simion pentru o „alianță sau fuziune” a PMP cu AUR. În înregistrare, George Simion, co-președintele AUR, spune că trebuie „materializat” ceea ce i-a propus lui Cristian Diaconescu încă din ianuarie, adică „un pol conservator cu reprezentare parlamentară pentru ambele partide, pentru că sunt mulți care vor să ni se alăture în viitoarea construcție de guvernământ”. De asemenea, Simion a promis… 14 parlamentari AUR pentru PMP, pentru ca aceștia să formeze un grup parlamentar.

Discuțiile din culise au inflamat spiritele în cele două partide. Numai că, dacă la PMP lucrurile se vor tranșa repede, întrucât Congresul are loc mâine iar Eugen Tomac este favorit incontestabil (are susținerea a 49 din 41 de organizații), la AUR se lasă cu… sânge pe pereți. Prima dată, vineri, Călin Georgescu a anunțat separarea de AUR. El susține că a purtat în acest sens o discuție cu George Simion, copreședintele AUR.

Am convenit cu domnul George Simion, co-președinte AUR, suspendarea oricăror discuții privind președinția de onoare și oricărei nominalizări, dar rămân deschis întotdeauna pentru orice discuție care să ajute țara noastră”, a spus Georgescu într-un comunicat. „Nu sunt interesat de funcții”, a conchis Georgescu.

Se RUPE AUR, înainte de Congres

Ulterior, co-președintele AUR, Claudiu Târziu, a precizat că „este nefericită alăturarea AUR cu partidul lui Băsescu”. Liderul AUR spune că o alianță PMP-AUR ar fi putut funcționa doar în condițiile în care „PMP s-ar fi scuturat de Băsescu și ar fi devenit un partid de dreapta autentic”.

Ce vreau să dezmint în mod categoric este posibilitatea ca AUR să transfere un număr de parlamentari la PMP. Nu există așa ceva, nu o să plece niciun parlamentar la PMP, toată lumea să fie liniștită. AUR a fost votat pentru ceea ce a spus și ce a făcut. Nu poți să înșeli votanții ducând un număr de parlamentari la un partid care a fost exact la 180 de grade ca atitudine și declarații publice, față de AUR. Nu există așa ceva. Nu știam că George Simion va fi prezent la o ședință a PMP joi seară”, a declarat Claudiu Târziu.

Acesta a admis pentru prima dată în public faptul că… nu se mai înțelege cu George Simion.

Nu am fost informat despre o eventuală aducere în partid a lui Dan Diaconescu sau a lui Eugen Orlando Teodorovici. Nu se pune problema ca acești oameni să ajungă în AUR. Nu s-a discutat în forurile de conducere și cunosc opinia majoritară în forurile de conducere privind aceste persoane sau altele din aceeași zonă. Știam că este într-o relație de amiciție cu Dan Diaconescu, ne-am mai văzut la niște momente festive, de relaxare, la ziua lui George, de pildă. De aici și până la a face o acțiune politică împreună e drum lung și nu cred că se potrivesc lucrurile din niciun punct de vedere. George Simion o fi adoptat pentru sine însuși movul, nu are cum, chiar președinte fiind, să hotărască schimbarea culorilor partidului, asta o face doar Congresul, adică oamenii care au făcut acest partid și au muncit pentru el. Asta cu cravata mov și nu știu ce este o glumă făcută de George, unii o pot gusta, alții nu. Mie nu îmi place culoarea mov. Este o diferență de viziune la vârful AUR, între mine și George Simion, în mod cert. Această viziune diferită corespunde și firilor noastre diferite. Până acum, am reușit să coabităm și să fim complementari, dar se pare că în momentele în care succesul devine mai mare e mai ușor să renunți la anumite repere”, a mai precizat co-președintele AUR.

George Simion a reușit, prin jocuri de culise, să scape de polul de putere reprezentat în AUR de co-președintele Claudiu Târziu și președintele de onoare Călin Georgescu. De altfel, Congresul AUR este stabilit pentru 27 martie, prilej cu care Claudiu Târziu va fi ales… președinte de onoare. De asemenea, Simion i-a propus funcția de președinte al Consiliului Național al AUR lui Cristian Diaconescu, liderul PMP. Mai mult, tot la Congres se va înființa și funcția de președinte executiv, pe care Simion i-a va ceda fostului ministru al Finanțelor de la PSD, Orlando Teodorovici. Târziu a refuzat oferta lui George Simion.

Interesant va fi modul în care se va vota la Congresul AUR, întrucât nici una din conducerile locale nu este statutară, absolut toți liderii partidului din teritoriu fiind numiți… verbal sau pe… WhatsApp. Fără un mandat statutar, o eventuală contestație a Congresului ar avea mari șanse de reușită în instanță.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *