Audieri în Parlament și la ministerul Energiei, determinate de „îngrijorarea că cetățenii din municipiul Constanța ar putea rămâne fără căldură în această iarnă”

Iarna și beleaua… În fiecare sezon rece, la primul fulg de nea avem două probleme: autoritățile sunt depășite și furnizarea energiei termice intră în pas. Doar gălăgia publică menține pe linia de plutire un sistem învechit și depășit, iar autoritățile sunt dispuse să arunce toți banii, numai ca să fie cald în calorifere și zăpada dată la o parte de pe carosabil.

Situația este preconizată să se repete și în această iarnă și din cauza ultimei crize a energiei termice, marți, a avut loc prima discuție taman la București, unde s-a pus pe tapet problema Constanței.

CITEȘTE ȘI:

Criza s-a încheiat! Apa caldă va fi RELUATĂ la Constanța după ce Primăria va plăti către CET, în avans, o parte din subvenție! Ca reparație morală, prețul gigacaloriei a scăzut de la 250 de lei la… 225 de lei!

„Având în vedere că ne aflăm la început de sezon rece, am avut ieri după amiază o întâlnire cu factorii de răspundere ai instituțiilor în cauză, CET Constanța, Ministerul Energiei și Distrigaz Sud. Discuțiile au avut loc la Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare a Camerei Deputaților. Îngrijorarea că cetățenii din municipiul Constanța ar putea rămâne fără căldură în această iarnă, ne-a determinat să convocăm această audiere. Am dorit, încă odată, să reamintim Ministerului Energiei că, are rol determinant în asigurarea bunei funcționări a CET Constanța!”, a spus deputatul social-democrat constănțean, George Vișan.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Se modifică legea societăților comerciale. Parlamentari de Constanța: „Statul și întreprinzătorul trebuie să aibă drepturi egale. Plata dividendelor în avans aduce câștiguri pentru bugetul statului”

După aceste discuții, miercuri, a avut loc o nouă rundă de întâlniri la ministerul Energiei, unde directorul RADET, Liviu Popa, ne asigură că este vorba doar de o discuție de rutină.

„În Constanța, totul este normal, avem căldură în continuare atât cât trebuie, apă caldă, nu sunt nici un fel de probleme. Noi ne întâlnim periodic ca să discutăm problemele noastre curente pentru armonizarea relațiilor dintre noi și pentru a nu avea impedimente în furnizare, în funcționare. Povestea (cu oprirea apei calde – n.r.) este veche deja, e istorie, discutăm ce facem acum”, a spus Liviu Popa, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Calcule: Cu banii pe doi ani și jumătate din subvenție, Primăria Constanța ar putea cumpăra centrale pe gaz pentru toate apartamentele din oraș! Liviu Popa, RADET: „Ideea de a alimenta individual cu centrale este o mare greșeală“

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *