Au parcat „ca boii“: Zeci de șoferi, amendați de Poliția Locală!

Polițiștii locali din Constanța au acționat în cursul zilei de luni, 27 august, în scopul creşterii eficienței activităţii de menţinere a ordinii publice şi a gradului de reacţie în prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional pe raza municipiului Constanța. În urma verificărilor efectuate de către oamenii legii, au fost aplicate 163 amenzi contravenționale în valoare totală de 45.487 de lei. Astfel, 25 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției au fost aplicate pentru apelarea la mila publicului, consum de alcool în locuri publice și încălcarea unor norme de conviețuire socială. De asemenea, 24 conducători auto au fost sancționați pentru că au oprit/staționat neregulamentar pe străzile și bulevardele din municipiul Constanța.

locala 1

În plus, au fost sancționate contravențional 75 fapte antisociale legate de nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanța sau de oprirea/staționarea autovehiculelor pe spații verzi. Au mai fost aplicate patru amenzi contravenționale pentru lipsă viză sau fără a deținere act emis de autoritatea publică locală necesar funcționării operatorului economic, 19 sancțiuni pentru acte de comerț ilicit și au fost dispuse două măsuri complementare de confiscare a bunurilor comercializate fără autorizație/acte de proveniența și care erau expuse în condiții igienico sanitare improprii.

Tot în 27 august, polițiștii locali din cadrul serviciilor operative cu atribuții în domeniul siguranței pe drumurile publice și fluenței traficului rutier au desfășurat o acțiune de verificare a legalității desfășurării transportului de persoane în regim de taxi în limita competențelor conferite de lege. Au fost vizate persoanele care practică pirateria în acest domeniu, fiind identificate și sancționate contravențional trei persoane care efectuau transport public contra-cost în zona Gării CFR, fără a deține autorizație taxi emisă de autoritatea publică locală. Cuantumul total al celor trei amenzi contravenționale aplicate persoanelor în cauză a fost de 4.000 de lei.

CITEȘTE ȘI:

Petrecerile zgomotoase dăunează grav… buzunarului! Polițiștii locali din Constanța au amendat mai mulți cheflii

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *