Au început să curgă AMENZILE: S-au dat cu miile! Verificări în toată țara pentru prevenirea răspândirii covid

Peste 110.000 de verificări au avut loc, în ultimele 24 de ore, în România, pentru depistarea celor care nu respectă măsurile luate de autorități în contextul pandemiei COVID-19. Au fost date peste 3.100 de amenzi, în valoare de 642.650 de lei. Polițiștii, împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, au desfășurat 565 de acțiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară, la nivel național.

Potrivit Poliției Române, au fost efectuate 112.095 de verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicțiilor impuse. În urma activităților derulate, a fost constatată și o infracțiune de zădărnicirea combaterii bolilor, fiind întocmit un dosar penal.

Masca a redevenit obligatorie în toate spațiile închise sau deschise, iar cei care nu s-au vaccinat nu vor putea ieși din case după ora 22.00 decât cu declarație și doar pentru urgențe. Cei care merg la serviciu sau la spital, pentru o urgență medicală, sau la vaccinare și au o adeverință de la angajator sau o declarație pe propria răspundere pot ieși din case pe timpul nopții. Tot de astăzi, cei care nu au făcut vaccinul nu vor putea intra nici în instituțiile publice. Accesul va fi permis doar persoanelor vaccinate, care au trecut prin boală sau care au un rezultat negativ la un test rapid sau la un test PCR.

Mallurile, magazinele și restaurantele vor rămâne deschise doar până la ora 21.00, iar restaurantele vor funcționa până la 50% din capacitatea normală. În malluri, în supermarket-urile din incinta mallurilor, în restaurante sau hoteluri vor avea acces doar cei care pot prezenta dovada vaccinării.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Au început să curgă AMENZILE: S-au dat cu miile! Verificări în toată țara pentru prevenirea răspândirii covid

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *