Au fost PRINȘI autorii incendiului din Constanța! IPJ NU îi poate reține: Sunt minori…

Poliţiştii constănţeni fac cercetări în urma incendiului puternic de la blocul din municipiul Constanţa, în urma căruia 37 de autoturisme au fost avariate, iar 35 de apartamente au fost afectate de flacări, pentru a stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul. O cameră de supraveghere a suprins momentul unei explozii, iar două persoane sunt văzute fugind în direcţia opusă. Este vorba despre doi copii proveniți din familii sărace. Ei s-au predat și au mărturisit cum au pus focul în joacă. Polițiștii au anunțat că nu îi poate reține pe cei doi, pentru că sunt minori. Unul are 13 ani, iar celălalt 15 ani, aceștia fiind duși la audieri însoțiți de părinții lor.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a transmis că poliţiştii fac cercetări în acest caz, pentru distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă.

Urmare a incendiului care a izbucnit în această dimineaţă, 16 decembrie, în jurul orei 1.00, poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa efectuează cercetări, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă, pentru stabilirea tuturor cauzelor şi împrejurărilor producerii incendiului, iar în funcţie de probele administrate se vor dispune măsurile legale care se impun”, a anunţat IPJ Constanţa.

O cameră de supraveghere aflată vis-a-vis de bloc surprinde momentul unei explozii, iar apoi două persoane sunt văzute fugind în direcţia opusă celei din care se produsese incendiul.

Pompieri din judeţele Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, pentru stingerea incendiului de proporţii care a izbucnit în parcarea subterană a blocului. 250 de oameni au fost evacuaţi, peste o sută fiind coborâţi cu autoscările de pe acoperiş sau de la etajele superioare. 37 de maşini au fost avariate, iar 35 de apartamente din bloc au fost afectate de flacără.

Prefectul Silviu Coşa a declarat că opt persoane rănite au ajuns la Unitatea de Primite Urgenţe a Spitalului Judeţean Constanţa, printre care şi doi copii, iar un bebeluş a fost tratat ambulatoriu. Ulterior, o singură persoană a rămas internată.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *