ATENȚIE la cumpărăturile de Sărbători! ANPC spune la ce să fim atenți când cumpărăm alimente, jucării, haine și produse cosmetice

Autoritatea Națională Pentru Protecția Consumatorilor a transmis mai multe sfaturi și recomandări despre cum ar trebui făcute cumpărăturile în pragul sărbătorilor. E o perioadă agomerată, în care mulți români se înghesuie să cumpere alimente și cadouri. Așa că ANPC a ținut să vină cu o serie de recomandări și avertismente.

În privința alimentelor, ANPC îi sfătuiește pe români să analizeze atent aspectul, culoarea și mirosul produselor. Ei n-ar trebui să cumpere din locuri neautorizate deoarece comerciantul nu poate să asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare și nici nu poate elibera bon de casă. Cumpărătorii mai trebuie să fie atenți la modul de etichetare a produselor din carne, să evite produsele preambalate neetichetate sau pe cele pe care nu e înscrisă data durabilității minimale.

Cei care cumpără jucării trebuie să fie atenți la instrucțiunile de utilizare, la avertismentele specifice și la grupa de vârstă pentru care e recomandată jucăria. La rândul lor, articolele textile trebuie să conțină eticheta cu compoziţia fibroasă, procentul în greutate al fiecărei fibre, dar și instrucţiunile de întreţinere. Dacă hainele sunt comercializate sub numele unor mărci celebre, dar prețurile sunt suspect de mici, există riscul ca acestea să fie contrafăcute.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.