Atacatori sinucigași s-au aruncat în aer într-o moschee șiită din Afganistan. Zeci de morți și răniți

Atacatori sinucigași cu bombă au atacat o moschee șiită în Kandahar, sudul Afganistanului, care era plină cu credincioși ce participau la rugăciunile obișnuite de vineri. În urma exploziei au murit cel puțin 37 de persoane și au fost răniți mai mult de 70, potrivit unui oficial din spital și a unui martor, transmite The Washington Post.

Murtaza, un martor ocular, spune că patru atacatori sinucigași cu bombă au atacat moscheea Imam Bargah. Doi au detonat explozibilii lor la o poartă de securitate, permițându-le altor doi să fugă înăuntru și să se detoneze în mijlocul adunării de credincioși. Într-o convorbire telefonică cu Associated Press, acesta a spus că la rugăciunile de vineri participă de obicei în jur de 500 de oameni.

Imagini video de la fața locului arată corpuri împrăștiate pe covoarele pătate de sânge, supraviețuitorii plimbându-se în jur confuzi și țipând de durere. Un oficial dintr-un spital local nu a fost autorizat să vorbească pentru presă și a confirmat bilanțul de victime cu condiția anonimității.

Grupul extremist Stat Islamic, care se opune talibanilor aflați la putere în Afganistan, vede musulmanii șiiți ca apostați ce merită să moară. SI a revendicat multiple atentate mortale cu bombă în Afganistan, de când talibanii au preluat controlul în august, în urma retragerii trupelor americane. Grupul a mai luat în vizor și luptătorii talibani în atacuri mai restrânse.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *