Atac sinucigaș DIN NOU cu bombă la o moschee din Afganistan! Peste 100 de oameni au fost răniți sau uciși

O explozie la o moschee șiită din provincia Kunduz din Afganistan a ucis sau rănit peste 100 de oameni, a anunțat misiunea ONU din Afganistan, vineri, conform Reuters. Primele informații arată că a fost vorba de un atac sinucigaș cu bombă. Imaginile video surprinse după explozie arată cadavre înconjurate de dărâmături în interioriul moscheii. Lăcașul de cult aparține minorității șiite din Afganistan.

Informațiile inițiale ne arată că peste 100 de oameni au fost uciși sau răniți într-un atac sinucigaș cu bombă în interioriul moscheii”, a transmis misiunea ONU în Afganistan, într-o postare pe Twitter.

Atacul nu a fost încă revendicat, însă sunt cunoscute deja rivalitatea și conflictele dintre talibani și gruparea ISIS-K. Un oficial al regimului taliban de la Kabul a precizat că cel puțin 28 de oameni au fost uciși iar zeci au fost răniți în explozia de vineri.

Atacul a demonstrat din nou problemele cu care se confruntă regimul taliban, la două luni de la preluarea puterii, mai ales în ce privește securitatea. Recent, teroriștii ISIS-K au revendicat mai multe atacuri similare, ultimul la o moschee în care avea loc procesiunea funerară a purtătorului de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid.

În acestă după-amiază, o explozie a avut loc la moscheea compatrioților noștri șiiți. Ca rezultat, mai mulți compatrioți de-ai noștri au devenit martiri, iar alții au fost răniți”, a precizat Mujahid pe Twitter.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *