„Asta are, asta n-are…!” Un individ, amendat de polițiștii locali constănțeni pentru că practica „alba/neagra“

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța s-au pus pe făcut „curățenie“. În ultima perioadă am înregistrat cazuri de cerșetori, vânzători ambulanți neautorizați și chiar drogați, care au fost luați la bani mărunți de oamenii legii. Iată că miercuri, 24 iulie, polițiștii locali au dat iama în cei care practică jocurile de noroc la colț de stradă. Astfel, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în stațiunea Mamaia, în zona hotelului Sulina, un bărbat, în vârstă de 28 de ani, în prezența a altor trei persoane, practica un joc de noroc, tip alba/neagra, al cărui rezultat era influențat de dexteritatea mânuitorului în scopul obținerii de venituri, faptă prevăzută în art.23, alin. ( 2), lit.d, din O.G nr.77/2009, privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc. Persoanei depistate i s-a solicitat să înceteze activitatea ilicită, timp în care cei care asistau la jocul respectiv au părăsit zona. Au fost reținute pentru verificări atât instrumentarul folosit pentru jocul de noroc, cât și suma de 150 de lei. Pedeapsa prevăzută de lege în asemenea situații este de la 1 la 5 ani. Au fost întocmite actele prevăzute de lege în vederea sesizării instituției abilitate competente (Poliția Stațiunii Mamaia) în continuarea cercetărilor, întrucât fapta întrunește elementele constitutive ale unei infracțiuni.

amenda politia locala 1

„Recomandăm tuturor celor care sesizează astfel de fapte să anunțe imediat dispeceratul DGPL la numerele 0241484205 sau prin whatsapp 0799606142“, precizează reprezentanții Poliției Locale Constanța

În altă ordine de idei, tot miercuri, 24 iulie, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au acționat pe raza municipiului Constanța în scopul verificării, respectării prevederilor legale referitoare la tulburarea ordinii și liniștii publice,  circulației pe drumurile publice, protecția mediului, depistarea persoanelor care apelează la mila publicului, depistarea persoanelor care nu-și îndeplinesc obligațiile legale privind deținerea unui animal de companie, activitățile de comerț ilicit desfășurate pe plaja, dar și în zona adiacentă piețelor agroalimentare constănțene, urmărirea legalității lucrărilor de construcții, modului în care se intervine în domeniul public, desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piața de către operatorii economici.

Într-o singură zi, polițiștii au aplicat 270 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 65.165 de lei pentru încălcarea normelor legale în vigoare din domeniile menționate. Astfel, au fost înregistrate 92 de abateri constatate cu privire la  nerespectarea normelor legale care se referă la circulația și fluidizarea traficului rutier de pe bulevardele și municipiului, în special opriri/staționări neregulamentare ori a nerespectării indicatorului rutier „Accesul interzis”. În domeniul disciplinei în construcții, protecției mediului și activității comerciale au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale în valoare de 25.000 de lei pentru executarea de construcții fără a deține actul final de autoritate al administrației publice pe baza căruia este permisă executarea lucrărilor corespunzător măsurilor prevăzute de lege, nerespectarea obligațiilor legale privind executarea lucrărilor tehnico edilitare, ne igienizarea de terenuri, staționare autovehicul pe spațiul verde, acte de comerț ilicit pe plajă, dar și în zona adiacentă piețelor agroalimentare constănțene, desfășurarea de activități comerciale fără a deține autorizație/program de funcționare, încălcarea normelor privind menținerea curățeniei în municipiul Constanta și protejarea mediului înconjurător. De asemenea, polițiștii au constatat și sancționat 129 abateri de la normele legale în vigoare privind conviețuirea socială, menținerea curățeniei în municipiul Constanța, ne deținerea titlului de călătorie obligatoriu și valabil pentru mijlocul de transport în comun, răscolirea gunoiului din containere, consumul de băuturi alcoolice în locuri public și plimbatul câinilor fără lesă pe drumurile publice.

„Pe aceasta cale, apelăm din nou la constănțeni să respecte normelor legale în vigoare pentru a evita situații similare celei prezentată mai sus, când o persoană a fost amendată contravențional cu suma de 500 de lei pentru neîndeplinirea obligației de curățare a excrementelor animalului de companie. Numai împreună putem asigura un climat de siguranța și disciplină în municipiul Constanța!“, mai spun polițiștii locali constănțeni.

CITEȘTE ȘI:

După cerșetori și vânzători ambulanți neautorizați, polițiștii locali din Constanța au trecut la „vânătoare”de drogați!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *