Spread the love

Prin instaurarea de sâmbătă a Scenariului 3, valabil în situația înregistrării de la 101 până la 2000 de cazuri, urmează să fie mărită capacitatea de răspuns la pacienți potențial infectați și se va realiza un triaj la fiecare spital, prin care vor fi prioritizate aceste cazuri. De asemenea, spitalele de boli infecțioase vor trata doar COVID-19, pacienții cu alte afecțiuni urmând să fie transferați în alte centre medicale, iar spațiile pentru tratarea bolnavilor vor fi mărite. 

În concluzie, Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România îndeamnă populația la calm și responsabilitate din partea fiecărui cetățean.

„Este foarte importantă menținerea unei rutine zilnice active, a unei diete sănătoase și a orelor necesare de odihnă, toate acestea în timp ce este menținut un contact cât mai limitat cu alte persoane. Vă reamintim că dacă aveți nevoie de informații suplimentare despre infecția cu COVID-19 vă este pus la dispoziție telverde 0800800358, disponibil zilnic  între orele 8-23, iar dacă aveți simptome caracteristice acestei infecții, recomandarea este de a apela numărul unic de urgență 112. Pentru orice fel de informație, întrebare sau nelămurire, echipa FASMR vă stă la dispoziție pe toate canalele sale de comunicare și prin fiecare reprezentant. De asemenea, încurajăm informarea constantă din surse oficiale de comunicare (Ministerul Sănătății – http://www.ms.ro/coronavirus-covid-19/, World Health Organization (Organizația Mondială a Sănătății) –  https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019, Ministerul Afacerilor Interne- https://www.mai.gov.ro/)”, au transmis reprezentanții FASM.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *