Asociația Pro Consumatori pichetează sediile partidelor, împotriva legii vaccinării obligatorii: „Este o încălcare flagrantă a drepturilor și libertăților democratice”

Asociaţia Pro Consumatori, Asociaţia Pro Decizii Informate, Asociaţia Lion Mentor, Alianţa Părinţilor din România, Asociaţia Christiana, Asociaţia pentru Apărarea Dreptului la Proprietate şi Sănătate al Cetăţeanului, Asociaţia Învaţă să zbori şi Alianţa pentru Demnitate Naţională au organizat, duminică, o nouă acțiune de protest în Piața Constituției, având ca temă proiectul legii vaccinării, care a primit săptămâna trecută votul pozitiv al Senatului României.

CITEȘTE ȘI:

Asociația Pro Consumatori: „Cinci milioane de români nu sunt de acord cu obligativitatea vaccinării copiilor și adulților!”. Sediile partidelor vor fi PICHETATE!

Protestele au continuat marți, unde organizațiile respective au organizat sediile unor partide, precum ALDE, PSD și PNL, ziua de miercuri fiind rezervată pentru sediile USR, PMP și UDMR.

23112924 1817023994992102 1238086422 o

Potrivit Asociației Pro Consumatori, acțiunile „se vor concretiza prin depunerea unui memoriu referitor la prevederile neconstituționale ale Proiectului de Lege privind vaccinarea persoanelor în România, votat în Senatul României și care urmează să fie dezbătut în Camera Deputaților. Precizăm că la memoriu au achiesat mai multe organizații”.

Proiectul de lege prevede vaccinarea obligatorie atât a copiilor, cât și a adulților, cu prioritate a personalului medical și din educație, fără o limitare a numărului de doze și fără testări prealabile. În plus, legea condiționează accesul copiilor în instituțiile de învăţământ de efectuarea unei scheme obligatorii de 8 vaccinuri.

Proiectul de lege prevede sacțiuni pentru cetățenii și medicii care au alte opinii decât cea acceptată oficial.

Pe lângă implicațiile etice și medicale, proiectul de lege are consecințe și la nivel financiar. Costurile implicate de vaccinarea propriilor angajați vor fi suportate de către angajatori, iar achiziția de vaccinuri este exceptată de la legea achizițiilor publice.

Graba cu care a trecut de Senat acest proiect de lege,  precum şi declaraţia halucinantă a ministrului sănătăţii referitoare la finalizarea normelor metodologice de aplicare a unei legi care nu a trecut încă de Camera Deputaţilor şi cu atât mai puţin promulgată de preşedintele Republicii, ridică suspiciuni rezonabile cu privire la parcursul legal al acestui act normativ şi la existenţa unor interese de natură financiară. Declaraţia recentă a cancelarului Germaniei, doamna Angela Merkel, care se opune instituirii obligativității vaccinării în Germania, ar trebui să dea mult de gândit parlamentarilor români, membrilor Guvernului României şi preşedintelui Republicii în privinţa necesităţii obligativităţii vaccinării”, a declarat Conf. Univ. Dr. Costel Stanciu, președinte APC.

23158095 1816977711663397 1796659329 o

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *