Asociația Pro Consumatori: „Bulgaria a transmis 162 de ALERTE la pesticidele din legumele și fructele importate din Turcia. România: ZERO!”

Asociația Pro Consumatori anunță faptul că, în anul 2020, Bulgaria a transmis 162 de notificări de alertă pe SRAAF referitoare la pesticidele din legumele și fructele importate din Turcia. În schimb, ANSVSA nu a transmis nici o notificare de alertă pe SRAAF în anul 2020 referitoare la pesticidele din fructele și legumele importate din această țară:

alerte

Turcia livrează cele mai multe legume şi fructe cu pesticide, iar magazinele abundă însă de marfă importată. De partea cealaltă, potrivit unei analize ANSVSA, cele mai pline de otrăvuri fructe și legume nu vin din import. Astfel, sunt 100% șanse să mănâci sănătos dacă alegi alimente din Uniunea Europeană.

Autoritățile sanitare au analizat peste 5.000 de probe de fructe, legume și cereale, în anul 2019. Concluzia poate fi următoarea, și anume, aceea că cele mai multe probleme au fost găsite la fructe și legume din România și din Turcia.

Un studiu efectuat anul acesta de organizația ecologistă Greenpeace indică că aproximativ 80% din fructele cultivate în mod convențional, iar peste 55% din legume conțin pesticide. Astfel, potrivit studiului, sunt periculoase produsele din țări precum Brazilia, Chile, Africa de Sud, Thailanda, Turcia, India, Kenya şi Columbia. Un studiu al organizației de mediu Pesticide Action Nerwork Europe a indicat că până la 99% din strugurii analizați conțin pesticide. Studiul Greenpeace atrage atenția că strugurii din Chile, Germania, India şi Turcia ar trebui ocoliţi.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Asociația Pro Consumatori: „Bulgaria a transmis 162 de ALERTE la pesticidele din legumele și fructele importate din Turcia. România: ZERO!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *