Asociația Elevilor insistă la Consiliul Județean să acorde reducerile de 50% la transportul pentru elevi și studenți

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) și Asociația Studenților din Constanța (ASC) anunță joi că au purtat pe parcursul ultimului an de zile discuții cu reprezentanții Consiliului Județean Constanța pentru punerea în aplicare a alin. (1) și (2) ale art. 84 și alin. (2) al art. 205 din Legea 1/2011 care stabilesc reducerile la transportul județean pentru elevi și studenți, solicitând ca în proxima ședință de consiliu să se adopte un proiect de hotărâre pentru intrarea în legalitate.

Totuși, ședința de Consiliu Județean de luna aceasta a fost convocată pentru  data de 22 august, iar pe ordinea de zi se regăsește proiectul formulat și susținut de AEC și ASC, urmând a fi supus spre vot consilierilor județeni.

„Pe această cale, solicităm public consilierilor locali să voteze responsabil acest proiect, întrucât legea este deja încălcată de 7 ani, iar orice zi în plus în care elevii și studenții nu pot să beneficieze de dreptul lor va atrage răspunderea lor directă, alături de creșterea ratei de abandon școlar și a absenteismului”, precizează reprezentanții AEC.

CITEȘTE ȘI:

Asociația Elevilor din Constanța a acționat în instanță 20 de primării din județ pentru că refuză să transmită informații de interes public

DISTRIBUIE
error0

1 Comment

  1. nu mai sunt bani pentru elevi si studenti ca trebuie sa dam gratuitati pensionarilor. tinerii oricum emigreaza daca au mai mult de doi neuroni si nu ne castiga alegeri, pentru ce sa aruncam bani degeaba pe viitorul lor ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*