Asociația Elevilor: „În municipiul Constanța, pentru a primi finanțare trebuie să fii servil Primăriei!”

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) solicită Consiliului Local Municipal Constanța și Primăriei Municipiului Constanța modificarea, în cel mai scurt timp, a Regulamentului de acordare a finanțărilor nerambursabile, finanțate din bugetul Municipiului Constanța, în sensul permiterii finanțării studiilor și cercetărilor și al eliminării condiției conform căreia solicitantul nu trebuie să se afle în litigiu cu autoritatea finanțatoare, în speță Primăria Municipiului Constanța.

Potrivit AEC, la sfârșitul lunii martie, Consiliul Local Municipal a adoptat o hotărâre, prin care aproba regulamentul privind acordarea finanțărilor nerambursabile pentru domeniile de interes general, printre care și tineretul, conform obligației avute prin Legea tinerilor nr. 350/2006.

„Printre criteriile pe care o organizație neguvernamentală de tineret trebuie să le îndeplinească pentru a contracta o finanțare nerambursabilă de la Primăria Municipiului Constanța, în scopul organizării unor programe în interesul comunității, regăsim faptul că aceasta nu trebuie să se afle în proces cu Primăria. Suntem de părere că prin această condiție, Primăria Constanța dorește să oblige organizațiile de tineret să nu apeleze la mijloacele legale de coerciție, prin care pot obliga Primăria să respecte legea, acest fapt atrăgând după sine neeligibilitatea în atragerea de finanțări nerambursabile”, susțin cei de la AEC.

Totodată, în luna aprilie, Primăria Municipiului Constanța a lansat un apel de proiecte pentru acordarea fondurilor destinate activităților pentru tineret. La acest apel, AEC și-a exprimat dorința de a se înscrie, cu o propunere care avea scopul monitorizării activității Consiliilor de administrație ale unităților de învățământ din municipiul Constanța. Din nefericire, proiectul este neeligibil, conform Regulamentului studiile și cercetările neputând fi finanțate.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.