Asociația Elevilor din Constanța solicită ministrului educației demiterea de urgență a directorului ISJ, Gabriela Bucovală

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) solicită domnului Adrian Curaj, ministrul educației, demiterea de urgență a doamnei Zoia-Gabriela Bucovală, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, „ca urmare a atitudinii profund nedemocratice, aflată în contradicție cu principiile care stau la baza sistemului de educație, avute de aceasta în data de 25.05. a.c.”

În cursul zilei de ieri (miercuri – n.r.), pe forumul Inspectoratului Școlar Județean a fost postat un mesaj semnat de doamna Zoia-Gabriela Bucovală, prin care le-a fost solicitat directorilor unităților de învățământ să se asigure că elevii nu vor fi implicați în formele de protest organizate pentru finanțarea corespunzătoare a educației.

AEC s-a solidarizat cu federațiile sindicale reprezentative din învățământ, în vederea organizării unor acțiuni comune de protest pentru finanțarea corespunzătoare a educației, și anume: decontarea integrală a navetei elevilor, care studiază în altă localitate decât cea de domiciliu; creșterea finanțării de bază pentru cheltuieli materiale, astfel încât elevii să nu mai fie nevoiți să cotizeze la așa-zisul “fond al școlii”; salarizarea corespunzătoare a cadrelor didactice etc.

„Atitudinea Inspectoratului Școlar Județean Constanța este de neacceptat, fiind profund nedemocratică și contrară cu libertățile fundamentale ale omului. Libertatea întrunirilor este consacrată de articolul 20 din Declarația Universală a Drepturilor Omului și de articolul 39 din Constituția României, republicată. Prin aceste acțiuni, Inspectoratul Școlar Județean Constanța constrânge un drept fundamental al omului, lezându-i pe elevi în interesul legitim al acestora de a milita pentru un învățământ de calitate, finanțat corespunzător de către stat”, susțin cei de la AEC.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.