Asociația Elevilor din Constanța, înfrângere în instanță în disputa cu Consiliul Județean. Tănase (AEC): „Vom ataca cu recurs!” Țuțuianu: „Nu voi încălca legea!”

Demersul în justiție al Asociației Elevilor din Constanța pentru acordarea reducerilor de 50% la transportul județean pentru elevi și studenți s-a lovit, miercuri, de un impas. Acțiunea a fost înaintată în august 2018 și, după mai multe termene și amânări, Curtea de Apel Constanța s-a pronunțat negativ pe marginea solicitării AEC: „Respinge cererea ca nefondată”, a decis instanța, însă pronunțarea de miercuri lasă o serie de portițe pentru AEC în disputa cu CJC, așa cum a anunțat președintele Asociației, Mihai Tănase.

„Demersurile în justiție pentru acordarea reducerilor de 50% la transportul județean pentru elevi și studenți vor continua. Astfel, ca urmare a respingerii cererii AEC de către Tribunalul Constanța, Asociația va ataca cu recurs după comunicarea motivării. De asemenea, mizăm pe capacitatea Consiliului Județean de a înțelege necesitatea acestei măsuri pentru elevii județului nostru, în special cei din mediul rural, care învață la oraș. Instanța a respins prin hotărârea sa excepția lipsei calității procesuale pasive a Consiliului Județean Constanța, ceea ce afirmă clar că argumentele reprezentanții autorităților locale nu au fost valide, ei negând responsabilitatea de a acorda reduceri, în timp ce instanța o admite. Astfel, instanța de fond neagă existența dreptului subiectiv civil, decizie pe care o vom ataca cu recurs de îndată ce motivarea va fi comunicată”, a spus Mihai Tănase.

De partea cealaltă, conducerea Consiliului Județean Constanța se bucură de vestea din instanță, însă problema rămâne deschisă, așa cum ne-a precizat președintele instituției, Marius Horia Țuțuianu.

„Așa cum am spus pe tot parcursul acestei dispute, nu am încălcat și nu voi încălca legea! Instanța a dat dreptate Consiliului Județean Constanța. Evident că așteptăm motivarea ca să vedem și ulterior cum se va rezolva această chestiune. Am fost, sunt și voi fi un susținător al elevilor și studenților și al drepturilor acestora, dar nu pot să încalc legea. Sunt convins că, prin decizia instanței și dialogurile ulterioare în cadrul grupurilor de lucru, se va ajunge la deznodământul corect și, mai ales, legal”, a spus președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *