Asociația Elevilor din Constanța, în marș triumfal: OPT primării din județ, obligate în instanță să acorde burse școlare

Asociația Elevilor din Constanța anunță, vineri, câștigarea celui de-al optulea proces în instanță cu privire la acordarea burselor elevilor. Doar 4 decizii ale instanței rămase până când elevilor din județul Constanța le va fi respectat dreptul, arată AEC.

CITEȘTE ȘI:

Vineri, 6 martie a.c, a fost emisă decizia judecătorească prin care Consiliul Local Lipnița era obligat să respecte legea și să asigure respectarea drepturilor elevilor de a beneficia de burse școlare, aceștia fiind obligați să adopte o hotărâre prin care să aprobe cuantumul și numărul burselor ce urmează a fi acordate elevilor din localitatea pe care o conduc.

În luna noiembrie a anului trecut, 12 unități administrativ-teritoriale au fost chemate în instanță de către Asociația Elevilor din Constanța, din cauza refuzului constant de a respecta legea și de a acorda burse școlare, ignorând importanța lor în ceea ce ține creșterea procentului de promovabilitate la examenele naționale și menținerea copiilor pe băncile școlii.

Amintim că Asociația Elevilor din Constanța a câștigat alte 7 procese împotriva autorităților locale cu privire la acordarea burselor școlare, și anume cele cu consilile locale din Comuna Cogealac, Mereni, Nicolae Bălcescu, Băneasa, Crucea, Topalu și Municipiul Medgidia. Acestea au fost obligate, conform deciziei instanței, să înceapă demersurile în vederea acordării burselor prin emiterea unei hotărâri de consiliu local în acest sens, pentru prima data în România, elevii reușind să își câștige dreptul acționând în instanță.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *