Asociația Elevilor din Constanța: „Guvernul dă dovadă de iresponsabilitate: Asigurarea măștilor de protecție este obligatorie!”

Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE) condamnă declarația vicepremierului Raluca Turcan și susțin că Guvernul trebuie să asigure măști tuturor elevilor.

Sâmbătă, 22 august a.c., vicepremierul Raluca Turcan, a afirmat faptul că este imposibil ca Guvernul să asigure măști de protecție pentru toți copiii și profesorii și că sprijinul va merge către categoriile dezavantajate sau se vor folosi în cazul în care elevul uită masca de protecție acasă. Reprezentanții elevilor consideră că, în contextul desfășurării orelor de curs în format fizic, este imperios necesar ca autoritățile să aloce fonduri necesare în vederea asigurării măștilor de protecție pentru toți elevii și profesorii, astfel încât începând cu 14 septembrie un număr suficient de măști să existe la nivelul fiecărei unități de învățământ.

În luna aprilie Guvernul și-a asumat obligativitatea de a asigura măști printr-o declarație făcută de Ludovic Orban, iar acum cu mai puțin de o lună înainte să înceapă școala, decidenții „dau dovadă de nepăsare față de siguranța și sănătatea elevilor.”

Potrivit asociațiilor reprezentative de elevi, Guvernul României are obligația de a pune la dispoziție toate fondurile necesare pentru a face posibilă asigurarea măștilor și pentru a arăta că sănătatea populației este prioritară. În acest caz este necesară o achiziție publică pentru a asigura măștile de protecție.

„Solicităm ferm ca Guvernul României să nu pună în pericol sănătatea elevilor și să își îndeplinească astfel datoria morală pe care o are față de cetățeni, punând la dispoziție măști de protecție pentru fiecare elev. Este obligatoriu ca statul să asigure măști fiecărui elev, așa cum de altfel a și promis în luna aprilie.  Veți spune că o mască nu estescumpă, dar într-o familie cu venit mediu, unde mai mulți copii merg ma școală, costurile pentru a asigura 2-3 măști pe zi ajung să fie mari. Nu ar trebui ca familiile să facă eforturi pentru a-și putea trimite în siguranță elevii la școală. Mai mult de atât, cum vrea Guvernul să stabilească cine primește masca de protecție? Ne jucăm cu siguranța elevilor, profesorilor și a personalului din unitatea de învățământ!”, a transmis președintele AEC, Sabina Spătariu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *