Asociația Dăruiește Aripi dotează secția de Neonatologie de la Constanța cu un ecograf de ultimă generație

Asociația Dăruiește Aripi a achiziționat un ecograf performant pentru susținerea activității medicale a secției Neonatologie din cadrul  Spitalul Județean Clinic de Urgență Sf Apostol Andrei Constanța prin ajutorul financiar oferit de către Grupul CELCO. Secția nu a beneficiat niciodată de un astfel de echipament, a cărui valoare se ridică la suma de 300.000 lei.

PHOTO 2020 05 22 09 17 42x

Potrivit asociației, echipamentul este folosit pentru diagnosticarea rapidă și mult mai corectă a diverselor patologii neonatale, cum ar fi: marformații cardiace, afecțiuni cerebrale și digestive. Achiziția lui scade numărul transferurilor nou-născuților și așa instabili, către alte secții din țară, unde erau trimiși doar pentru punerea diagnosticului. Un beneficiu major îl constituie micșorarea timpului până la instituirea corectă a tratamentului, crescând astfel șansele copilului la supraviețuire și sănătate.

„La finele anului trecut, anunțam finalizarea lucrărilor de construcție a secției, în valoare de peste 2.060.000 euro. Aceasta a fost doar o etapă a luptei la care ne-am agrenat – scăderea mortalității neonatale din sud-estul României,  iar achiziția echografului este extrem de importantă în acest scop, în dezvoltarea structurală a serviciilor de neonatologie din Dobrogea” a declarat Alina Pătrăhău –  fondator asociația Dăruiește Aripi.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.