Asociația Dăruiește Aripi dotează Secția de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică a Spitalului Județean cu un ecograf performant

Asociația Dăruiește Aripi a achiziționat un ecograf nou în sprijinul activității medicale a Clinicii de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică de la Spitalul Județean Clinic de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța.

Recent am finalizat lucrările de modernizare a saloanelor dedicate îngrijirii copiilor cu arsuri din această secție și medicii ne-au anunțat că s-a defectat și ecograful, un instrument extrem de util în stabilirea zilnică a diagnosticelor la copiii cu traumatisme și nou-născuții cu suspiciunea de displazie de șold. Ne-am mobilizat rapid și, cu sprijinul sponsorilor noștri, am reușit achiziționarea acestui ecograf extrem de necesar”, a declarat președintele fondator al asociației, Alina Pătrăhău.

Foto Daruieste Aripi1

Echipamentul  îmbunățește serviciile medicale clinice din cadrul secției, asigurând creșterea calității actului medical prin depistarea malformațiilor la nou-născuți și sugari și patologia curentă traumatică la copii: apendicite, entorse, luxații, fracturi, etc.

În fiecare  an,  peste  4000  de copii  din  zona  de  Sud-Est  a  României necesită intervenții  chirurgicale  ce  pot  fi     realizate  doar  aici,  datorită complexității cazurilor și     existenței unei     echipe multidisciplinare pediatrice,   care   include chirurgia,    neonatologia, oncologia și gastroenterologia.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.