Asociația Dăruiește Aripi a achiziționat un robot de dezinfecție pentru Secția ATI de nou-născuți Constanța

Secția de Terapie Intensivă Nou-Născuți și Compartimentul de Prematuri din cadrul Spitalului Județean Constanța au primit recent din partea Asociației Dăruiește Aripi cel mai eficient produs de dezinfecție aflat la momentul actual în piață, un Robot performant ce folosește tehnologia UVC. Robotul de dezinfecție, echipat cu 20 de lămpi Philips și o putere de 1500W, distruge o gama largă de bacterii și virusuri, inclusiv SARS COV2 și alte microrganisme care produc infecții nosocomiale, această fiind principala cauză a complicațiilor și deceselor în secțiile de ATI. Având în vedere că structura modernă pe care Dăruiește Aripi a implementat-o în acest proiect constă în construcția de saloane individuale pentru fiecare copil și mama lui, acest lucru permite ca după fiecare externare, salonul să fie complet dezinfectat cu acest Robot și pregătit pentru următorul bebeluș, care va necesita tratament în salonul respectiv.

Am văzut la lucru acest dispozitiv în Secția de Terapie Intensivă Nou-Născuți a dr. Cîrstoveanu, secție care tratează cele mai grave cazuri din țara noastră și care menține cea mai joasă rată de răspândire a infecțiilor intraspitalicești. De zece ani, de când îl cunosc pe dr. Cîrstoveanu este într-o continuă căutare de soluții în toată lumea de combatere a răspândirii infecțiilor nosocomiale în secțiile de ATI iar acest robot este cea mai eficientă soluție pe care a identificat-o. Bineînțeles că mi-am dorit să achiziționăm acest produs și pentru secția noastră de la Constanța și am reușit, datorită sponsorilor noștri”, a declarat Alina Pătrăhău, fondatoarea Dăruiește Aripi.

În continuare, Asociația Dăruiește Aripi susține activitatea secției de neonatologie din Constanța prin suplinirea nevoilor pe care spitalul nu le poate acoperi, cu scopul comun de a oferi un act medical de calitate la debutul în viață a copiilor bolnavi.

În perioada 2015-2019, valoarea investițiilor și gratuităților obținute de Asociația Dăruiește Aripi în susținerea acestei secții, în afara lucrărilor de construcție, este de aproximativ 1.300.000 euro.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.