Asociația Dăruiește Aripi: 10.000 euro strânși la concertul în sprijinul copiilor bolnavi de cancer din Dobrogea

Concertul caritabil  de Crăciun, susținut vineri, 13 decembrie 2019, de către Corul și Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța, a generat  donații în valoare de 46. 556 lei, sumă ce sprijină activitatea Asociației Dăruiește Aripi.

Potrivit asociației, fondurile strânse merg integral către proiectul denumit sugestiv Circuitul Încrederii și Speranței, proiect prin care asociația, alături de echipa medicală din secția de oncologie pediatrică din Spitalul Județean Constanța, merge în vizite medicale acasă la copiii cu boli cronice grave din Dobrogea. Lansat în februarie 2018, acesta este singurul program de tratament și monitorizare la domiciliu, oferit de către o secție de onco-pediatrie din țară.

Ideea și organizarea evenimentului aparține Asociației Minerva din Constanța, cea care a și acoperit toate cheltuielile desfășurării acestui eveniment, devenit deja tradiție. În acest fel, integral toate donațiile generate din achiziționarea biletelor contribuie la proiectul Dăruiește Aripi, mai sus menționat.

Evenimentul a fost încununarea perfectă dintre participarea la Concertul de Crăciun susținut în cadrul teatrului, o seară specială în ajunul Crăciunului  și ideea de implicare socială într-un proiect al comunității. Nu în ultimul rând întâlnirea acelor oameni care apreciază  importantă acestor inițiative sociale”, a declarat Alina Patrahau, fondatorul Dăruiește Aripi.

Programul derulat de Asociația Dăruiește Aripi este puntea între spital și familiile copiilor cu cancer. Constanța are singurul compartiment de onco-hematologie pediatrică din țară care face deplasări cu personal medical specializat, după orele de program, acasă la copiii care au mare nevoie de monitorizare atentă din cauza diagnosticelor grele cu care trăiesc. Din totalul numărului de pacienți pediatrici cu diagnostic oncologic cu date complete înregistrați la Spitalul Clinic Județean Constanța, doar 38% au domiciliul în orașul Constanța, restul copiilor trebuind să călătorească ore întregi pe drum, dimineață devreme, nemâncați și de cele mai multe ori suferind efectele advserse ale chimioterapiei sau operațiilor recente.

Asociația Dăruiește Aripi s-a născut din dorința de a coagula sub aripa ei energia celor care doresc să contribuie la realizarea unor proiecte caritabile care aduc un plus de valoare în comunitate. Fondată în anul 2013, de către Alina Pătrăhău (Vasea), Dăruiește Aripi este o organizație non-profit care urmărește îmbunătățirea șanselor de vindecare a pacienților din sistemul public de sănătate, inclusiv a ratei de supraviețuire a copiilor cu cancer din România, cultivarea compasiunii și a empatiei de la o vârstă cât mai fragedă, precum și încurajarea oamenilor care vor să se implice în comunitatea din care fac parte.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.