Asociația „Constanța Altfel”, atac la Făgădău: „Este târziu să alegi între partid și oraș”

Scene conflictuale marți seară, la evenimentele prilejuite de Ziua Constanței. După parada structurilor militare și a instituțiilor de învățământ din oraș, înainte de concertele programate de Primăria Constanța, primarul municipiului, Decebal Făgădău, a fost întâmpinat de câțiva contestatari ai USR care au ținut morțiș să îl apostrofeze pe edil când dădea declarații pentru departamentul de presă al unității militare americane de la baza „Mihail Kogălniceanu”.

CITEȘTE ȘI:

Confruntat cu huiduielile și jignirile celor de la USR, Făgădău a renunțat să mai dea declarațiile și este momentul speculat de asociația „Constanța Altfel”, care a arătat, miercuri, printr-o scrisoare, că a fost cel mai dificil moment de până acum din mandatul edilului.

Din scrisoare:

„Dragă Decebal,
Ploaia care va veni, le va potopi pe toate; să-ncercăm să facem noi un oraș fără păcate!

Sunt versurile legendarei formații Pasărea Colibri, care ne-au venit în minte când l-am văzut aseară pe Decebal, cel convins că tot orașul îl iubește. PSD-iștii și-au dat proba măsurii vitejiei zilele acestea, când, după trei ani de ascunziș prin birouri, au ieșit în stradă în cel mai prost moment pentru ei: în campania electorală. (…) Prăbușirea a atins cotele preconizate aseară chiar în mijlocul constănțenilor, cum îi place lui Decebal să spună. Nu au erupt doar norii care au dus concertul pe apa sâmbetei, ci a erupt starea de spirit a Constanței, acea stare de spirit pe care Decebal nu o cunoaște, nu o simte și nici nu vrea să audă de ea. Micul nostru Decebal a prezentat ironic tot timpul apartenența sa la ciuma roșie și, în direcție proporțională cu apropierea intens afișată față de soldații americani, a încercat astfel să spele din imaginea groaznică pe care PSD o are la nivel național și care se reflectă și la malul mării. Doar el a crezut că acest joc funcționează și de Ziua Constanței. Trufaș și sigur în fața americanilor și a camerei de luat vederi, Decebal a primit cea mai grea lovitură din acești trei ani. (…) Lui Decebal poți să îi reproșezi orice, de la Cazino, la Sala Polivalentă, la piețele promise de Liviu Dragnea, la FC Farul, la spațiile verzi și lunga și nesfârșita serie de P+8 și P+12 pe orice petic de iarbă, situații în care omul este complet imun, nu îi pasă. Dar nimic nu poate fi mai umilitor pentru Decebal decât să fie ironizat și huiduit în fața soldaților partenerilor strategici! Diplomația orgolioasă construită în acești ani s-a făcut praf într-o piață abandonată, sub covorul de nori, printre apropiații de partid care l-au adus în acest moment.”

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.