ASF a intrat peste Euroins: AMENDĂ de peste 400.000 de lei pentru nereguli multiple

Euroins România a fost din nou sancţionat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în luna mai 2022 cu o amendă de 419.900 lei pentru întârzierea plăţilor dosarelor de daună şi neachitarea penalităţilor de întârziere, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii ASF.

Tanja Blatnik
Tanja Blatnik

ASF a mai amendat compania în luna martie 2022 cu 3 mil. lei, din care Euroins trebuia să plătească suma de 2,39 mil. lei pentru înregistrarea unor fonduri neconforme şi 652.100 lei pentru neprezentarea tuturor documentelor solicitate de echipa de control, plata cu întârziere a despăgubirilor RCA, neplata unor penalităţi, constatarea daunelor RCA cu întârziere şi subevaluarea rezervei de daună avizată. Pe lângă suma cumulată de 3 mil. lei, ASF a sancţionat şi CEO-ul companiei, Tanja Blatnik, cu o amendă ed 98.500 lei pentru transmiterea unor raportări neconforme.

Reacția Euroins

„Euroins depune toate eforturile pentru a procesa cererile cât mai rapid și cât mai eficient posibil. Rezultatele schimbărilor pe care le implementăm în cadrul companiei au adus deja îmbunătățiri vizibile, întrucât primim din ce în ce mai multe reacții pozitive de la clienți. Procesăm și plătim mai mult de 12.000 de dosare de daună pe lună, pe care continuăm să le soluționăm într-un termen cât mai scurt. Subliniem că situația la care se face referire în comunicarea ASF, este doar excepțională, limitată la câteva zeci de cazuri și nu este o practică obișnuită”, a declarat Tanja Blatnik, CEO Euroins România.

Drept dovadă, în medie, în T1 2022, Euroins a plătit daune în doar 5 zile, pentru mai mult de 35.000 de dosare, cu 25% mai rapid decât plățile din ultima parte a anului 2021. Acest indicator s-a îmbunătățit constant în ultimul an. În T4 2021, Euroins Romania a raportat oficial Autoritatii de Supraveghere Financiara că a plătit daune, în medie, în mai puțin de 7 zile. Rezultatele actuale arată o evoluție semnificativă față de prima parte a anului trecut, când, în T2 2021, timpul mediu de plată a daunelor auto era de 38 de zile.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *