Ascensiunea şi căderea producătorului de sloturi Playtech

Este deja o certitudine că în industria producătorilor de software pentru cazinouri este o bătălie care se dă zilnic pentru supremaţie. Unii reuşesc să se menţină în frunte, alţii îşi consolidează statutul în timp ce alţii sunt sortiţi eşecului încă de la început. Este deja o certitudine că în industria producătorilor de software pentru cazinouri este o bătălie care se dă zilnic pentru supremaţie. Unii reuşesc să se menţină în frunte, alţii îşi consolidează statutul în timp ce alţii sunt sortiţi eşecului încă de la început.

Pentru ce este cunoscut Playtech?

Dacă ai accesat un cod bonus netbet, cu siguranţă că eşti familiarizat cu oferta de cazino cuprinzătoare pe care platforma o face clienţilor săi. Şi dacă eşti fan sloturi, atunci numele Playtech este imposibil să nu îţi pară cunoscut aici. NetBet și alte platforme celebre din ţara noastră, excelează în domeniul sloturilor, unele dintre cele mai populare sloturi produse de companie fiind titluri deja în vogă precum Age of Gods, Gladiator sau Justice League. În afară de aceste sloturi, Playtech este renumită şi pentru jackpoturile impresionante întâlnite în sloturile companiei, cel mai cunoscut astfel de joc fiind Jackpot Giant, care-a dat până în ziua de astăzi premii în valoare de peste 12 MILIOANE de dolari. Şi pentru ca lucrurile să fie clare, Playtech este activă şi pe segmentul jocurilor live dar şi pe partea de cazino, unde jocurile de masă sunt la putere. Sub această marcă întâlneşti fără nici un dubiu jocuri precum blackjack, ruletă, baccarat sau poker, toate realizate la standardele cele mai înalte de calitate.

Ascensiunea Playtech

Compania ca atare vede pentru prima dată lumina zilei în Estonia, fiind lansată de către omul de afaceri local Teddy Sagi. Se întâmplă în anul 1999 în Tartu şi se anunţă încă de atunci a fi un succes răsunător pe scena producătorilor de top din industrie.

Primii 2 ani de la lansare au fost folosiţi de companie pentru dezvoltarea de software şi jocuri, astfel încât ies pe piaţa cu primul lor produs de abia în anul 2001. Aşteptarea s-a dovedit a fi una de bun augur, compania intrând imediat în concurenţă cu nume prestigioase precum Microgaming sau NetEnt. Încă o face, însă în acel an compania înregistrează cel mai mare succes din istoria sa, ceea ce îl determină pe Teddy Sagi să o listeze la Bursa din Londra. Acţiunile urcă imediat ca şi valoare, ajungând practic în numai câteva zile la o valoare de piaţă de peste 950 de MILIOANE de dolari.

Marvel şi Playtech merg pe drumuri diferite

De foarte mulţi ani, Playtech şi Marvel au un contract de colaborare solid, ceea ce se reflectă în sloturile cu temele abordate de Playtech cu inspiraţie din producţiile cinematografice Marvel. Se continua colaborarea pe această temă, chiar dacă Marvel este cumpărată ulterior de un alt colos cinematografic, Disney. Contractul de cumpărare Marvel Studios se realizează pe o sumă ameţitoare de-a dreptul, 4 MILIARDE de dolari la nivelul anilor 2009. Deşi Disney se arată interesată de industria jocurilor de noroc, în anul 2017 îşi anunţa oficial dezinteresul pentru aceasta activitate. Ca urmare, Playtech scoate din oferta sa toate temele Marvel abordate în sloturi şi îşi anunţa partenerii de afaceri despre încetarea acestei fructuoase colaborări. Cu toate acestea, în acelaşi an Playtech semnează şi un contract cu DC Comics.Inc, ceea ce îi aduce un profit de peste 2,8 MILIARDE de dolari.

Playtech încă o duce bine

Chiar dacă părea că Playtech a decăzut atât de tare încât să îşi piardă poziţia privilegiată de pe piaţa de iGaming, lucrurile nu stau deloc aşa. Dimpotrivă, compania a devenit mai selectivă, în sensul în care nu îşi mai pune numele pe orice joc. Totuşi, anii de succes ai companiei s-a dus de ceva vreme, sloturi de succes care ies pe piaţa cu numele acestei companii fiind din ce în ce mai rare. Alte companii sunt prezente ca şi expunere pe piaţă, companii printre care se regăsesc Big Time Gaming, Blueprint Gaming sau Red Tiger Gaming. Din această perspectivă compania Playtech pare a fi depăşită de evenimente, sloturile sale pălind în faţa acestor competitori extrem de dinamici. Şi totuşi, veniturile Playtech însumează mai mult decât câştigurile acestor provideri, deci există semne de reviriment puternic de care compania da dovadă.

Concluzie

Cine ştie, poate lucrează în secret la alte sloturi care să constituie un adevărat boom în domeniu şi aşteaptă doar momentul prielnic pentru a le lansa. Au la îndemână resurse nelimitate atât financiare cât şi umane, deci viitorul se poate spune că sună bine pentru această companie. A decăzut cu adevărat Playtech? Poate că a înregistrat şi o curbă uşor descendentă, însă ce afacere promite că se poziţionează tot timpul numai pe o pantă ascendentă? Pentru Playtech un lucru este sigur, a învăţat din greşeli şi şi-a consolidat în acest fel poziţia privilegiată pe piaţa de iGaming.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.