Armistițiul, în PERICOL: Noi lovituri ale Israelului în Fâşia Gaza, după baloanele incendiare lansate de Hamas

Israelul a lovit din nou Fâşia Gaza, ca răspuns la baloanele incendiare trimise de Hamas pe teritoriul său în ultimele trei zile. Cu puțin înainte de miezul nopții, armata israeliană a anunţat că avioanele sale de luptă au vizat pozițiile ale mișcării islamiste. Încă nu sunt informaţii privind eventuale victime.

Este a doua rundă de lovituri de la sfârșitul războiului fulger de luna trecută, după cea din noaptea de marţi spre miercuri. Hamas a ripostat cu focuri de artilerie asupra satelor israeliene din apropierea graniţei şi a dronelor de pe cer. Forţele israeliene susţin că raidurile sale au vizat o ţintă militară a Hamas din oraşul Gaza şi una de lansare a rachetelor, situată în Khan Younes, în sudul enclavei aflate de 15 ani sub blocadă israeliană. Totodată, şeful armatei israeliene, generalul Aviv Kohavi, a cerut militarilor să „sporească pregătirea armatei” pentru o „serie de scenarii”, inclusiv „reluarea ostilităţilor”.

Confruntările de luna trecută s-au soldat cu moartea a 260 de palestinieni, printre care copii şi adolescenţi, şi 13 israelieni. Armistiţiul care a pus capăt celor 11 zile de conflict este acum în pericol.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.