Armata ucraineană anunţă distrugerea mai multor poziţii şi arme ale trupelor ruse pe Insula Șerpilor

Armata ucraineană a anunţat că a distrus mai multe poziţii şi arme ale trupelor ruse de pe Insula Şerpilor din Marea Neagră, relatează CNN. Insula Şerpilor este ocupată de Marina Rusă încă de la începutul războiului, iar operaţiunea forţelor ucrainene împotriva inamicului continuă, anunţă armata ucraineană.

Sergii Bratciuk, purtătorul de cuvânt al administraţiei militare regionale Odesa, a declarat pe Telegram:  „Veşti bune… armata noastră a lovit un alt sistem de rachete de tip Pantsir”.

Pantsirul este o armă de apărare aeriană pe care ruşii au trimis-o pe Insula Şerpilor.

„Există confirmarea din partea armatei cu privire la înfrângerea ţintelor militare ale garnizoanei ruse temporare”, a spus Bratciuk.

Vorbim de două complexe de rachete şi tunuri antiaeriene, de o staţie radar, mai multe unităţi de vehicule şi mai mulţi militari”, a adăugat el.

Miercuri, direcţia de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării a precizat că „operaţiunea va continua până la eliberarea totală a Insulei Şerpilor”. Comandamentul operaţional sudic al armatei a anunţat marţi că a lansat „atacuri direcţionate prin folosirea diferitelor forţe” pe insulă.

Imaginile din satelit furnizate de Maxar Technologies, din 21 iunie, par să arate distrugeri provocate pe Insula Şerpilor, după ce Ucraina a susţinut că a lansat marţi un atac asupra acestui teritoriu, relatează The Guardian. În imagini se pot observa un turn distrus în capătul sudic al insulei, precum şi zone arse în capătul nordic. Rusia susţine că a respins o încercare a forţelor ucrainene de a recuceri insula din Marea Neagră, cucerită de forţele ruse în prima zi a invaziei.

Armata ucraineană a anunţat că a lansat atacuri aeriene asupra Insulei Şerpilor, provocând „pierderi semnificative” forţelor ruse. Într-o postare pe Facebook, comandamentul operaţional sudic al armatei a menţionat că a lansat „atacuri direcţionate prin folosirea diferitelor forţe” pe insulă. „Operaţiunea militară continuă şi necesită tăcere informaţională până la încheierea ei”, se adaugă în comunicat.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *