Armata Română vrea să recruteze militari tineri! Dîncu (MApN): „În ceea ce privește rezerviștii, nu avem nici un plan…”

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a anunțat că Armata Română vrea să recruteze soldați tineri. Oficialul anunță un nou concept pe care Armata mizează în viitor pentru formarea noilor cadre militare: sistemul militar în termen voluntar. Vasile Dîncu a dat asigurări că asta nu înseamnă stagiu militar obligatoriu.

În ceea ce privește rezerviștii: nu avem nici un plan de mobilizare. De altfel, dacă observați cu atenție, nici măcar Ucraina nu a recurs la mobilizare generală. Noi avem un plan normal pentru activarea rezerviștilor în fiecare an. Corpul rezerviștilor, câteva mii de oameni sunt chemați pentru a se reface evidențele legate de adrese, de starea lor. Este o chestiune care înseamnă actualizarea bazei de date. Am văzut în presă că a apărut un ordin de mobilizare. Acesta era unul regulat, care nu ține de o situație excepțională. Cu privire la stagiul militar obligatoriu, în acest moment nu avem nicio decizie cu privire la o asemenea posibilitate. În schimb, avem două decizii importante despre care am vorbit luna trecută pe larg. Este vorba de sistemul de voluntariat pe care l-am redeschis în acest an și deja am văzut că avem foarte mulți tineri care vor să vină. Sunt rezerviști voluntari, cei care intră în sistem, dar care rămân acasă. Avem încă un concept, probabil că o să-l promovăm luna viitoare: cel de militar în termen voluntar. Adică sunt tineri care să poată face, în formule mai scurte, stagiul militar. E o posibilă profesionalizare, este și o modalitate prin care noi putem să creăm cadre prin care să selecționăm tineri care până la urmă să devină cadre militare profesioniste. În niciun caz nu ne gândim la stagiu militar obligatoriu”, a spus vineri Vasile Dîncu, la Radio România Actualități.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Armata Română vrea să recruteze militari tineri! Dîncu (MApN): „În ceea ce privește rezerviștii, nu avem nici un plan…”

  • sâmbătă, 29 ianuarie 2022 la 14:00
    Legătură permanentă

    la ce oare sa ma duc pe campul de lupta mai bine stau si imi apar familia sau stau la parnaie decat sa mor pe campul de lupta ce sa apar ,pe jegurile care isi bat joc de cetatenii ei sau scumpit toate eu acum un an pt 100 de metri cubi la gaze dadeam 200 de lei acum dau 900 ,asigurari auto la fel ,curent ,benzina mancare ,avem preturi ca in franta ,germania dar iau 200 de euro salariu nu ca neamtu 3000 pai daca eu dau doar la o factura 900 de lei din 1500 cu restul cu ce le mai platesc ce mai mananc sa nu mai zic de taxe impozite auto daca tot scumpiti cresteti si salariile asa ca ma repet ma duc sa par niste jeguri de oameni sa stea ei la adapost si eu sa mor pe front si familia de foame

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.