Arhiepiscopia Tomisului a investit, în 2018, peste trei milioane de lei în scop filantropic

Anul trecut, în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, activitățile sociale au totalizat un buget de 3.389.299 lei, de care au beneficiat 26.642 persoane, spun reprezentanții Bisericii. Mai precis, la nivel de Centru Eparhial a existat un buget de 2.034.862 lei, cu 6 servicii sociale și cu 1.328 de beneficiari, iar la nivel de parohie activitățile filantropice au totalizat 1.354.437 lei, cu 16 servicii sociale, din care 441.146 lei au fost ajutoare financiare pentru 6.084 beneficiari și 913.291 lei ajutoare materiale precum alimente, îmbrăcăminte, rechizite, produse igienico-sanitare și alte bunuri.

CITEȘTE ȘI:

Potrivit reprezentanților departamentul Social-Misionar al Arhiepiscopiei Tomisului, tot anul trecut au fost realizate 5 colecte și campanii pentru cazuri medicale/situații extreme, la care se adaugă colecta anuală de grâu pentru susținerea cu pâine a cantinelor sociale (49 de tone colectate). Iar asta nu e tot.

„Pe perioada verii, Arhiepiscopia Tomisului a susținut tabere sociale pentru 118 de copii și tineri proveniți de la servicii sociale ale parohiilor sau din sistemul de protecție socială. În colaborare cu Liceul Teoretic „Traian” a fost realizată o școală de vară pentru elevi din mediul rural cu rezultate bune la învățătură. În luna martie a anului 2018 s-a încheiat un protocol cu Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța (CRTSC), din care a rezultat 16 acțiuni de colectă (2/lună) cu 600 de unități recoltate – 5% din toată colecta anuală a CRTSC”, precizează reprezentanții Arhiepiscopiei. Potrivit lor, printre proiectele de viitor, Arhiepiscopia Tomisului are în vedere finalizarea lucrărilor de la Așezământul „Sf. Ev. Luca” din cartierul social „Henry Coandă” și amenajarea spațiilor, înființarea unui cabinet medical de stomatologie dentară pentru cazuri sociale la parohia Sf. Ioan Botezătorul – Protoieria 2 Constanța, dar și intensificarea acțiunilor de promovare a donării de sânge și majorarea procentului de contribuție de la 5% la 7-8% ș.a.m.d.

arhiepiscopie 2

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.