Arhiepiscopia Tomisului a intrat în campania pentru referendumul privind definirea familiei. IPS Teodosie: „Să mărturisim adevărul în conștiința noastră, că ne-am făcut datoria față de Dumnezeu, Biserică, neam și țară”

Referendumul menit să stabilească în Constituția României prevederea că familia reprezintă uniunea dintre un bărbat și o femeie ne bate la ușă și, după cum era de așteptat, Biserica este prima care preia steagul susținerii inițiativei.

CITEȘTE ȘI:

Marșuri pentru familie și căsătorie! Semnal pentru CCR: lanț uman în jurul Parlamentului, pe 26 octombrie

Cu prilejul referendumului pentru modificarea Constituției, din 6-7 octombrie 2018, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a transmis un îndemn la vot pentru toți cei ce au conștiința că familia se bazează pe căsătorie doar dintre un bărbat și o femeie.

„Această chemare a Bisericii și a creștinilor conștienți de valoarea învățăturilor lui Dumnezeu ne îndeamnă pe noi să vă chemăm pe 6 și 7 octombrie la Referendumul pentru familie. Mântuitorul a avut grijă de familie. Prima Sa minune o face când se întemeiază o familie și familia este alcătuită din bărbat și femeie. Ne pare rău că mulți au deviat de la acest adevăr fundamental și consideră că familia poate fi înțeleasă și altfel. Nicidecum nu poate fi familie o însoțire a două persoane de același sex întrucât acest păcat este combătut de însuși Mântuitorul Hristos, de Sfinții Apostoli. Este combătut din Vechiul Testament. Pentru acest  păcat Dumnezeu a pierdut cetățile Sodoma și Gomora. De aceea, ca să avem un neam cu sănătate, cu credință, cu așezare duhovnicească, un neam care să slujească lui Dumnezeu, să se perpetueze în mod firesc, trebuie să avem familie. Vă chemăm pe 6 și 7 octombrie să apărăm familia alcătuită din bărbat și femeie și această chemare este o datorie sfântă la care vă îndemnăm să veniți. (…) Să mărturisim adevărul despre familie, care să ne aducă nouă tuturor eliberare în conștiința noastră, că ne-am făcut datoria fața de Dumnezeu, față de Biserică, față de neam și față de țară. Dumnezeu să ne ajute tuturor, vă îmbrățișăm cu dragoste părintească pe toți care veniți la adevăr și la lumină!”, a transmis, luni, IPS Teodosie.

CITEȘTE ȘI:

„Marșul pentru Viață”, la Constanța. „Individualismul îl îndeamnă pe om să se gândească la carieră, nu la familie. Toți suntem datori să dăm un răspuns în fața vieții”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *