Arhiepiscopia Tomisului a inițiat o chemare la rugăciune în tot județul: „Acțiunea este încadrată la deplasare în interes profesional”

Întrucât zilele trecute autoritățile au sensibilizat cetățenii prin redarea Imnului Național al României în spațiul public, Arhiepiscopia Tomisului a desfășurat o acțiune similară pentru creștini, printr-o procesiune cu caracter privat prin județul Constanța, în după amiaza zilei de astăzi, duminică, 29 martie 2020.

Scopul acțiunii a fost „chemarea conștiinței creștine la rugăciune înaintea lui Dumnezeu, așa cum a făcut dintotdeauna Biserica în situații grave de epidemii și pandemii, care au amenințat viața oamenilor, darul cel mai de preț făcut nouă de Dumnezeu”. Astfel, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, însoțit de slujitori bisericești, a purtat prin județ moaștele Sf. Mare Mc. Doctor fără de arginți Pantelimon, ale Sf. Mc. Epictet și Astion, ale Sf. Ier. Nectarie, precum și icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Axionița, copie de la Sf. Munte Athos, aflată în Catedrala arhiepiscopală, pe traseul: Constanța, Năvodari, Lumina și Hârșova. De asemenea, în sudul județului, Arhim. Andrei Tudor, exarh al mânăstirilor și starețul mânăstirii Dervent, a purtat în procesiune Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Dervent și moaștele Sf. Mc.  Epictet și Astion, pe traseul: Dobromir,  Șipote, Cobadin, Ciocârlia, Adamclisi, Băneasa.

Potrivit Arhiepiescopiei, luni, 30 martie, se va continua pe traseul Cernavodă, Medgidia, Techirghiol și Mangalia.

Arhiepiscopia precizează faptul că acțiunea a respectat normele legale în vigoare, fiind încadrată la „deplasare în interes profesional”.

PE ACELAȘI SUBIECT:

Arhiepiscopia Tomisului demarează trei programe sociale pentru persoanele aflate în situații speciale

Arhiepiscopia Tomisului îndeamnă credincioșii să doneze sânge

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.