Are și Brăiloiu o realizare: L-a CONVINS pe Vela să NU mai repatrieze români din zona roșie a Italiei în județul Constanța

După 24 de ore de ostilizare socială generalizată în județul Constanța, ca urmare a deciziei Comitetului Județean de Urgență, coordonat de prefectul George Niculescu, de a repatria pe litoral 1.500 de români din zona roșie a Italiei, senatorul constănțean al PSD, Tit-Liviu Brăiloiu, aduce… vești.

În calitate de președinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din cadrul Senatului, Brăiloiu l-a abordat pe parcursul acestei zile pe ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela și susţine că pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa nu vor mai veni celelalte șase zboruri programate. Potrivit lui Brăiloiu, zborurile vor fi redirecţionate către alte judeţe unde sunt aeroporturi, întrucât „nu putem pune în pericol întreg litoralul şi viitorul turismului pe litoral”.

227 de cetățeni români au aterizat, sâmbătă, pe Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” Constanța. Potrivit Instituției Prefectului, imediat a fost activată procedura de intrare în carantină instituționalizată. Prefectul George Niculescu a transmis faptul că s-a asigurat că stocul de kituri de testare este suficient, personalul medical este pregătit să acționeze, iar infrastructura de transport și cazare din județul Constanța este disponibilă pentru concetățenii care au sosit astăzi.

„Deciziile luate sunt în conformitate cu procedurile de maximă securitate sanitară și niciun constănțean nu va avea de suferit. Totodată, suntem în dialog permanent cu Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, ca să ne asigurăm că românii care vor sosi în zilele următoare pe AIMK Constanța să poată fi carantinați și în județele lor de reședință”, a transmis prefectul Niculescu.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat faptul că, în cursul zilei de astăzi au revenit în țară 227 de cetățeni români, fiind vorba de primul transport, punctând faptul că „sunt lucrători sezonieri, afectați de restrângerea drastică a activităților economice în care erau angrenați în Italia, precum și a cetățenilor români care se află în Italia în situații deosebite, fără posibilități reale de a continua prezența pe teritoriul Italiei”.

Pe același subiect:

RUPTURĂ în PNL, din cauza românilor repatriați. Primarul liberal de la Eforie: „Trăiesc un sentiment de FURIE și NEPUTINȚĂ!”

Bourceanu (Corpore Sano Techirghiol): „Nu deveniți PENALI instigând la REVOLTĂ! Trebuie respectate deciziile Guvernului. Românii repatriați vor fi CARANTINAȚI”

Îngrijorări la CT BUS, din cauza românilor repatriați din Italia: „Armata și MAI dețin autobuze și autocare cu care îi pot transporta!”

Repatriații prefectului Niculescu sunt cazați și la… Techirghiol. „Frații și surorile noastre au starea de sănătate bună, dar vor fi testați în țară”

Prefectul Niculescu, luat la șuturi și de Palaz: Mulțumim „din suflet” pentru „binele” făcut județului!

Țuțuianu și-a pierdut răbdarea cu prefectul Niculescu: „A expus județul în mod IRESPONSABIL! Fac apel la Iohannis și Guvern să NU transforme Constanța în județ IZOLAT!”

Aprobare în CJSU: 1.500 de români din zona roșie din Italia, repatriați cu avioanele. Vor intra în carantină în… stațiunea Mamaia

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.