Are și Austria o problemă: Cancelarul merge la Moscova pentru a-i spune lui Putin că „moral” a PIERDUT războiul

Vizita cancelarului Austriei, Karl Nehammer, la Moscova, unde se va întâlni cu preşedintele Vladimir Putin, are scopul de a i se spune liderului rus adevărul despre războiul din Ucraina, susține ministrul de externe austriac Alexander Schallenberg, relatează Reuters.

Contează să fii faţă în faţă şi să îi spui care este realitatea: aceea că acest preşedinte a pierdut de facto războiul din punct de vedere moral’‘, a declarat Schallenberg la sosirea la reuniunea Consiliului Afaceri Externe al Uniunii Europene (CAE), la Luxemburg. „Ar trebui să fie în interesul lui Putin faptul că cineva îi spune adevărul. Cred că este important şi avem această datorie, dacă vrem să salvăm vieţi’‘, a adăugat el.

Cancelarul austriac se va deplasa luni după-amiază la Moscova pentru o întrevedere cu preşedintele rus, fiind primul lider european care se va întâlni cu Vladimir Putin de la debutul invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie. Deplasarea prevăzută la Moscova urmează după vizita pe care Nehammer a făcut-o sâmbătă la Kiev, în care s-a întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelesnki, mai scrie Reuters. El intenţionează să evoce la Kremlin „crimele de război’‘ de la Bucea, unde s-a deplasat personal, la fel ca alţi lideri occidentali.

Austria este membră a Uniunii Europene, dar nu şi a NATO. Viena a denunţat invazia rusă din Ucraina şi şi-a declarat solidaritatea cu Kievul, iar săptămâna trecută a expulzat patru diplomaţi ruşi.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *