Arafat vede un PERICOL în scăderea cazurilor de COVID-19: „Riscul e să spună unii că, gata, am scăpat”

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, afirmă că scăderea cazurilor de COVID-19 în toată ţara prezintă şi unele riscuri, iar eforturile trebuie să se concentreze pe vaccinare.

Riscul e ca unii să spună ‘gata, am scăpat, de ce să mă vaccinez?’ şi asta să fie ceea ce duce la o creştere a cazurilor. Va trebui continuată vaccinarea„, a declarat Arafat, la Digi 24. Secretarul de stat a precizat că va răsufla uşurat doar când 60% din populaţie va fi vaccinată: „Este important ca măcar cu prima doză să avem 5 milioane de oameni vaccinaţi în această lună. Trebuie continuat să atingem acest 60%”, a explicat Arafat.

Şeful DSU nu exclude ca Paştele şi revenirea elevilor la şcoală să se simtă şi într-o creştere a cazurilor: „Acum începem să vedem (efectul Paştelui, n.r.). Poate platoul ăsta de acolo vine. Vedem în următoarele săptămâni. Sperăm să ţinem sub control, să nu mai avem vârful acela. E posibil să vedem anumite creşteri. E imposibil să spunem cât”, a mai precizat Raed Arafat.

Capitala şi toate judeţele se află în scenariul verde, potrivit raportărilor oficiale, cu mai puţin de 1,5 cazuri noi de COVID-19 la 1000 de locuitori, în ultimele 14 zile.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *