Arafat: „Suntem pregătiți să TRATĂM militari ucraineni răniți în luptele cu rușii”

România poate trata militarii și civilii răniți în Ucraina, spune șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. Șeful DSU a declarat, duminică, răspunzând la o întrebare, că primirea militarilor răniți a fost anunțată azi, pentru spitalele militare.

Dar pot fi primiți și răniții civili, sunt convins și îi putem prelua în spitalele Ministerului Sănătății”, a spus Arafat.

Potrivit acestuia, detaliile se vor stabili între autoritățile din Ucraina și România, inclusiv cele legate de felul în care pot fi aduși răniții în România.

Orice este nevoie de sprijin va fi asigurat, pentru a aduce răniții pentru tratament în spitalele noastre sau pentru a asigura transferul mai departe”, a adăugat șeful DSU.

Medicul Raed Arafat afirmă că faptul că războiul din Ucraina este foarte mediatizat şi nu se mai vorbeşte în spaţiul public atât de mult despre pandemia de coronavirus nu înseamnă că s-a încheiat criza sanitară. „Vedem în continuare că măsurile trebuie respectate şi va trebui să le respectăm mai departe”, arată Raed Arafat.

Fiţi sigură că nu”, a răspuns Raed Arafat, duminică seară, întrebat dacă s-a terminat pandemia provocată de virusul SARS-CoV-2.

Norocul nostru este că erau cifrele în scădere, dar tot sunt câteva mii cazuri pe zi, tot trebuie să ne protejăm. Această chestiune că pandemia s-a oprit din cauza războiului, în niciun caz. Faptul că atenţia este mai mare pe criza umanitară şi pe situaţia care este în Ucraina la acest moment este foarte de înţeles pe plan mondial, dar vedem în continuare că măsurile trebuie respectate şi va trebui să le respectăm mai departe”, a declarat Raed Arafat.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.