Arafat: „Raportările zilnice privind evoluția infecțiilor cu covid NU reprezintă realitatea”

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, susţine că raportările zilnice privind evoluția infecțiilor cu noul coronavirus „nu reprezintă realitatea” din cauză că mulți români nu își mai fac testele care ajung în evidența DSP. Potrivit lui Arafat, multe persoane își fac teste antigen ale căror rezultate nu sunt cunoscute de autorități: „Sunt de acord că cifrele nu reprezintă realitatea, mulți fac teste antigen”.

Este posibil să avem creșteri după Anul Nou, după 10-15 ianuarie”, a indicat Raed Arafat.

Șeful DSU a adăugat în acest context că recomandarea autorităților este ca de Anul Nou românii să rămână acasă, în „familia restrânsă”, fără să invite acasă persoane care nu locuiesc acolo.

În cazul în care totuși o familie cheamă invitați de Revelion, a precizat Arafat, să se respecte pe cât posibil unele măsuri precum aerisirea camerei și purtarea măștii de protecție. Șeful DSU a menționat că este nevoie de un mic efort din partea românilor pentru a limita răspândirea coronavirusului în această perioadă.

Un număr de 4.875 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, în urma efectuării a 24.822 de teste la nivel naţional, a informat, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică. Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până miercuri, pe teritoriul României au fost confirmate 627.941 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Totodată, 554.056 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.