Arafat: „Populația SĂ ACCEPTE să se vaccineze”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat duminică faptul că debutul campaniei de vaccinare nu implică renunțarea la măsurile de protecție sanitară.

Pe indivizi, pe fiecare persoană, când se vaccinează, pentru a avea imunitate durează cel puțin o lună, o lună și ceva. E prima injecție. La un interval de 21-22 de zile se ia a doua injecție și abia apoi, după câteva zile, putem spune că imunitatea e ok împotriva virusului. În această perioadă, chiar dacă te infectezi, simptomele sunt ușoare. Ca să ai un impact național, trebuie să ai un impact mare în populația care se vaccinează, între 60% și 70%. Asta înseamnă ca populația să accepte să se vaccineze. Cel puțin până în vara anului viitor va trebui să respectăm, paralel cu vaccinarea, și regulile de purtare a măștii și cele de distanțare, chiar dacă se vaccinează o parte a populației. Depinde de cantitățile de vaccin care se livrează”, a explicat Arafat.

Întrebat despre noua tulpină a coronavirusului descoperită în Marea Britanie, care se răspândește mai repede, șeful DSU a spus că nu are informații că ar fi apărut și în țara noastră.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *